1. HABERLER

  2. DEVLET YARDIMLARI

  3. Hükümetten müjde! Kira, elektrik, doğal gaz ve su ödemeleri devlet tarafından ödenecek... Milyonların beklediği müjdeli haber geldi!
Hükümetten müjde! Kira, elektrik, doğal gaz ve su ödemeleri devlet tarafından ödenecek... Milyonların beklediği müjdeli haber geldi!

Hükümetten müjde! Kira, elektrik, doğal gaz ve su ödemeleri devlet tarafından ödenecek... Milyonların beklediği müjdeli haber geldi!

Kış aylarının gelmesi vatandaşların bu zorlu günlerde biraz daha maddi zorluk çekmelerine neden oluyor. Milyonlarca vatandaşın hükümet kanadından bekledikleri müjdeli haber sonunda geldi.

A+A-

Devlet tarafından gelen müjdeli haber karşısındakira, elektrik, doğal gaz ve su ödemelerinin devlet kapsamında geleceği açıklandı. Ekonomik anlamda zorlular ile yüz yüze olan vatandaşlar için bir yandan hibe destekleri sunulurken kira desteklerinin yanında bir de fatura ödemeleri verilecek. Darda olan esnaflar için kira ve fatura ödemeleri kapsamında verilen hibe destekleri için Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan; global kapsamda firmaların sosyal sorumluluk projeleri ile ilgili görüşmelerin devam ettiği açıklandı.

Korona virüs süreçlerinde vaka sayıları bir anda tavan yaptığı için gerekli tedbirler alınmaya başladı. Birçok iş yeri bu zorlu günlerde iş yerlerini kapatmak ya da ara vermek zorunda kaldı. Zorlu günler ile yüz yüze olan halk devletten bir destek gelmesi için müjdeli haber bekliyordu. Uzun süredir gündemde yerini alan konular için Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan tarafından gelen açıklama ile netlik kazandı.

Darda olan esnaflar için hem fatura hem de kira ödemeleri kapsamında hibe destekleri verilmesi için çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini açıkladı. Bunun ardından Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan; kira, elektrik, doğal gaz ve su fatura kapsamında ödemelerin verileceği açıklandı. Sosyal sorumluluk proje destekleri ile beraber hibenin verilecek olduğu açıklandı.

Hibe destekleri gelmeye devam ediyor

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan yaptığı açıklama kapsamında zorlu günler geçiren esnaflar için müjdeli haberi de verdi. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan; esnaflar için kiradan su faturasına, elektrik faturasından doğal gaz faturasına kadar hibe destekleri verilecek. Hazine ve maliye bakanlığı ile görüşmelerin hız kesmeden devam ettiği açıklandı. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan; bir yandan da global kapsamda olan esnaflar ile iletişimde olduklarını ve sosyal sorumluluk projesi ile beraber desteklerin verilecek olduğu açıklandı.

Kira ödemelerine müjde!

Hazine ve maliye bakanlığı esnaflara fatura ve kira karşılıklarında hibe ödeme yardımlarının verilmesi için görüşmelerin hız kesmeden devam ettiğini aktaran Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan; kredi kanatlarında da müjdeli haberi getirdi. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan; yaptığı açıklama sırasında; ‘’ hazine bakanlığı tarafından esnaflar için kullandırılan düşük faiz oranlı krediler ertelemelerden dolayı 1 Ocak ve 31 Ekim tarih arasında Halkbank aracılığı ile meydana gelen gelir kaybının 2,6 milyar lira olduğunu bildirdiler. Oda, borsa mevduatları karşısında bankalara ödenmesi ile beraber kaynaklardan düşük faiz kredi imkanları da geldi. 50 binin üzerindeki firma için 3 milyar lira Nefes kredisi kullandırıldığı hakkında’’ açıklamalarını aktardı.

Esnaflara farklı destekler gelecek

Esnafların bu zorlu günlerde yaşadıkları mağduriyet durumlarının farkında olduklarını aktaran Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan yaptığı açıklama kapsamında; ‘’ yakın zamanda haberlerinin verileceği birçok çalışma başlatıldı. Bakanlık kapsamında global yapıda yer alan firmalar ile iletişime geçildi. Bu tarz firmalar için sosyal sorumluluk projesi ile beraber esnaflarda ne gibi desteklerin verilebileceği görüşüldü. Onlar için de çalışmalar devam ediyor ‘’ şeklinde açıklamasını sundu. 2021 yılında artacak olan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, KOOP – DES kapsamında da 133 farklı kooperatifte 143 farklı projeni yer aldığı ve bütçe tutarlarının tam 18 milyon 128 bin 870 TL seviyesinde olduğu açıklandı. Bu tarz projeler için 13 milyon 648 bin 399 TL değerinde hibe destekleri de verilecek. Bir yandan da Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan açıklaması sırasında; ‘’ Bu sayılara tam 4 ayda erişim sağlandı. Bu proje için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. 2021 yılına da arttırılması daha çok isteniyor. ‘’ olarak aktardı.

Altın ithalatına karşı düşüşler başladı

Korona virüs kapsamında küresel bir şekilde ekonomi üzerinde oluşan belirsizliklerden ülkemizde etkilendi. Bunun yanı sıra ülkemizde altın talebinde ciddi anlamda artışların başladığına dikkatleri çeken Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan; son dakika için gelen açıklamalara da yer verdi. Açıklaması sırasında; ‘’ Ekim ayının sonundan itibaren 21,5 milyar dolar altının ithal edilmesi meydana geldi. Ocak ve ekim dönemlerine bakılacak olduğu zaman geçen yıl aynı süreçler içerisine oran ile yüzde 27,3 artış meydana geldi. Söz konusu olarak dikkatleri çeken artış, altın ithalatı için rakamların hem miktarı hem de fiyatları ile artış göstermesine neden oldu. 2020 Ağustos ayından sonra meydana gelen altın ithal durumları göreceli bir şekilde bir önceki aylara oran ile azaldı. Ekim ayında ise eylül ayına oran ile bakılacak olduğu zaman ithal adımları yüzde 40 olarak azaldı. ‘’

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.