1. HABERLER

  2. DEVLET YARDIMLARI

  3. Hükümetten İhtiyaç Sahiplerine Dev Destek! 1150 TL Kira Yardımı Yapılacak…
Hükümetten İhtiyaç Sahiplerine Dev Destek! 1150 TL Kira Yardımı Yapılacak…

Hükümetten İhtiyaç Sahiplerine Dev Destek! 1150 TL Kira Yardımı Yapılacak…

Devletten kiracılara sevindirici bir haber daha geldi. Her ay tam 1150 TL’ye varan kira yardımı devlet tarafından verilecek. Yardımlardan yararlanmaya hak kazanmak için başvurular başladı. Kira yardımı hakkında tam detaylar…

A+A-

Çevre ve şehircilik bakanlığı tarafından kirada oturan vatandaşlar için her ay düzenli olarak kira yardımı vermeye son hızı ile devam ediyor. Şehirden şehre kadar değişecek olan kentsel dönüşüm projeleri programı ile beraber yardımlar hız kesmeden veriliyor. Büyük şehirler için ödenen kira yardımları ortalama olarak 1150 TL ye kadar artış gösterirken nüfus oranı daha az olan iller içerisinde yardımlar 715 TL olarak ödeniyor. Çevre ve şehircilik bakanlığı tarafından vatandaşlara verilmeye devam eden destekler tam 18 ay boyunca devam ediyor. Duruma göre 36 ay boyunca devam etmesi de mümkün. Evleri kentsel dönüşüme giren vatandaşlar başvuru yapmak zorundalar. Çevre ve şehircilik il müdürlükleri  - belediyeler ya da sosyal yardımlaşma dernekleri içerisinde ödemeler devam eder.

Kentsel dönüşüm ile kira ödemeler

2019 yılı içerisinde kentsel dönüşüm olaylarından dolayı kira yardımı ödeneklerinden en fazla 1150 TL en az da 715 TL olarak belirlenmişti. Fakat 2020 yılı içerisinde yapılan ödemeler için bir artış olması da bekleniyor. Çevre ve şehircilik bakanlığı tarafından 2020 kira ödemeleri için de bir düzenlemeye gidilmesi bekleniyor.

İstanbul – İzmir ve Ankara illerinde ödenen kira ödenekleri 1150 TL olurken hak sahipleri için taşınma sırasında bir kereye mahsus olarak da 5425 TL destekler sunulur.

Kira yardım ödemeleri ne zaman başlayacak?

Devlet tarafından ödenen kira yardım ödemeleri tahliye kararının da verilmesi ile beraber ya da yıkım işlerinin başlaması ile beraber devlet tarafından kira yardımları ödenmeye başlayacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.