1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Hükümetten dul kadınlara müjde... Eşi ölenlere tam 650 TL yardım yapılacak! Dul maaşı nasıl alınır?
Hükümetten dul kadınlara müjde... Eşi ölenlere tam 650 TL yardım yapılacak! Dul maaşı nasıl alınır?

Hükümetten dul kadınlara müjde... Eşi ölenlere tam 650 TL yardım yapılacak! Dul maaşı nasıl alınır?

Eşini kaybeden dul kadınlara ölüm aylığı bağlanmaya devam ediyor. Fakat bu haklardan yararlanamayanlara da farklı destekler sunuluyor. Her ne kadar maddi açıdan dezavantajları olsa bile dul kadınlar için iki ayda bir 650 TL yardım verilecek.

A+A-

Devlet tarafından muhtaç ve bir gelir sahibi olmayan vatandaşlara el uzatılmaya son hızı ile devam ediyor. Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından tam 43 farklı sosyal yardım paketleri ihtiyacı olan vatandaşlar adına verilmeye devam ediyor. Sunulan 43 yardımdan bir tanesi de dul kadınlar için... Eşi vefat etmesinin ardından maddi açıdan sorun yaşamaya başlayan ve dezavantajlı olan kadınlar için nakdi destekler devam ediyor. Her ne kadar eşi ölenler için dul aylığı bağlanıyor olsa bile bazı kadınlar bu haklardan yararlanamıyor. Bu haklardan yararlanamayan kadınlar için de 650 TL destek devreye giriyor.

Dul kadınlara 650 TL yardım

Her ne kadar aylık olarak eşi ölen kadınlara dul aylığı bağlanıyor olsa bile bazıları bu haklardan yararlanamıyor. Bu anlarda kimsenin mağdur olmasına izin vermemek adına devlet tarafından ihtiyaç sahipleri için destekten yararlanma fırsatı sunuluyor. Kadınların ikamet ettikleri il ya da ilçe sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına giderek şahsi başvurularını yapmaları gerekiyor. İhtiyaç sahibi olan dul kadınlar için yapılan yardım sırasında aylık olarak 325 TL yardımlar devam ediyor. İki ayda bir yapıldan ödemelerden kadınlar 650 TL ödeme alarak bir nebze de olsa sorunlarına çare buluyor.

Herkes haklardan yararlanabilecek mi?

Dul kadınlara yönelik yapılan kapsamdan sadece eşlerini kayıp eden kadınlar yararlanacak. Her ne kadar aylık olarak verilen dul aylığı yer alsa bile bazı kadınlar bunları almak için hak sahibi olmuyor. Kimse bu anlarda mağdur olmasın diye devlet tarafından iki ayda bir ödenen 650 TL değerindeki yardımlar dikkatleri çekiyor. Başvuru yapan ve almak için dilekçelerini Sosyal dayanışma ve yardımlaşma vakıflarına ileten kadınlar onay gelmesi ile iki ayda bir 650 TL değerinde verilen dul yardımları elde edebiliyorlar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.