1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Hükümetten Büyük Müjde Karşılıksız 1300 TL Destek Ödemesi yapılacak! Hemen Başvuru Şartları Nelerdir?
Hükümetten Büyük Müjde Karşılıksız 1300 TL Destek Ödemesi yapılacak! Hemen Başvuru Şartları Nelerdir?

Hükümetten Büyük Müjde Karşılıksız 1300 TL Destek Ödemesi yapılacak! Hemen Başvuru Şartları Nelerdir?

Devlet, her anneye çalışsın çalışmasın Yeni doğan bebekleri için annelere 1300 liralık doğum yardımı yapılıyor. Konuya ilişkin olarak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk gereken açıklamaları yaptı. Bu haberler ardından birçok vatandaş bu yardımlardan yararlanmanın şartları ve yardımların detayları gibi konuları merak ediyorlar. İşte merak edenler için haberin detayları..

A+A-

Yeni doğan bebekleri için annelere 1300 liralık doğum yardımı yapılıyor. Konuya ilişkin olarak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk gereken açıklamaları yaptı. Bu yardımlardan faydalanmak isteyen annelerin memur ise çalıştıkları kurumlara ve yurt dışında yaşıyorlarsa büyükelçilik ve konsolosluklara başvurmaları gerekmektedir.

Yapılan açıklamalarda annelere 1300 liralık nakdi yardım yapılacağı söylendi. Annelere çalışsın ya da çalışmasın yapılan bu yardımlar için her çocuk başına ayrı ayrı ödeniyor. Bu haberler ardından birçok vatandaş bu yardımlardan yararlanmanın şartları ve yardımların detayları gibi konuları merak ediyorlar. İşte merak edenler için haberin detayları..

Annelere Doğum Yardımı Şartları Nelerdir?

Annelere yapılan doğum yardımı şartları konusunda öncelikle annelerin yardımları alabilmeleri için 15.05.2015 tarihi ve sonrasında canlı doğum yapmış olmaları gerekmektedir. Yardımdan faydalanmak için önemli diğer şartlar ise Türk vatandaşı ve mavi kart sahibi olmak.

15 Mayıs 2015 öncesi bütün çocuklar için vatandaşlar bu doğum yardımlarından faydalanabilmektedirler. Bu ödemelerden faydalanmak için Sosyal Hizmetler ilçe müdürlüklerine müracaat etmek gerekmektedir. Yalnızca kimlik gösterilerek ödemeler alınabilmektedir.

Doğum Yardımı Nasıl Alınır?

Habere ilişkin olarak vatandaşların en çok merak ettikleri konulardan bir tanesi de doğum yardımı nasıl alınır konusu olmaktadır. Bu proje kapsamında ilk olarak 3 ilde ikamet eden sigortalı çalışan annelere bakıcı desteği sağlanacak. Bunun için annelere 1300 liralık yardım yapılması düşünülmektedir.

Başvuruların sonuçları ise daha sonra bakanlık tarafından açıklanacak. İlk etapta İstanbul, Ankara ve İzmir illerinde ikamet eden annelere aylık olarak bu destek sağlanacak. Annelerin bu yardımlardan faydalanabilmeleri adına çocuğuyla aynı evde ikamet etmeleri ve velayetinin üzerlerinde olmaları gerekmektedir. Aynı zamanda SGK’ ya her ay 30 gün düzenli prim yatırılması da artlar arasında yer alıyor. Tüm şartları sağlayan anneler 0-24 ay aralığında olan çocukları için başvuru yapabilecekler.

Doğum Yardımı Detayları

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada annelere yapılacak olan yardım konusunda doğum yardımı detayları merak ediliyor. 1300 liralık sosyal yardım detaylarına yer verilen açıklamada Bakan Selçuk 2015 yılında başlayan yardımlar kapsamında son 5 yılda 4 milyon 626 bin 243 anneye yen doğan bebekleri için toplamda 2 milyar 399 milyon 48 bin liralık yardım ödemeleri yapıldığını dile getirdi.

Aynı zamanda Ocak-Nisan 2020 tarihleri arasında ödemelerin 145 milyon 305 bin 204 liraya ulaştığını ve bu dönemde 295 bin 695 anneye 308 bin 72 bebek için yardımların yapıldığını dile getirdi. Yine uygulama ile ilk çocuğu doğan anneye 300 lira, ikincisi için 400 lira ve sonraki çocuklar için 600 lira ödemelerin yapılmasına devam edildiğini de bildirdi.

www.nutuk.com.tr

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler