1. HABERLER

  2. İŞKUR

  3. Hükümetten Büyük Destek! İşsiz Olan yüz binlerce kişiye 9 Ay Boyunca 2.400 TL işsizlik Maaşı Verilecek!
Hükümetten Büyük Destek! İşsiz Olan yüz binlerce kişiye 9 Ay Boyunca 2.400 TL işsizlik Maaşı Verilecek!

Hükümetten Büyük Destek! İşsiz Olan yüz binlerce kişiye 9 Ay Boyunca 2.400 TL işsizlik Maaşı Verilecek!

İşbaşı eğitim programı işe girme konusunda güçlük yaşamakta olan yurttaşları işe alarak iş disiplini ve düzeninden kopmaması adına istihdam açığının büyümemesi için İŞKUR tarafından uygulanmakta olan programlardan birisidir. Bu etapta iş arayanlara devletten 9 ay boyunca sigorta ve her ay düzenli ilaçlanma verilecek 2400 TL ile maaş fırsatı sunuluyor. Peki İŞKUR ve TYP iş ilanları nereden ve nasıl

A+A-

İşbaşı eğitim programı işe girme konusunda güçlük yaşamakta olan yurttaşları işe alarak iş disiplini ve düzeninden kopmaması adına istihdam açığının büyümemesi için İŞKUR tarafından uygulanmakta olan programlardan birisidir. Bu etapta iş arayanlara devletten 9 ay boyunca sigorta ve her ay düzenli ilaçlanma verilecek 2400 TL ile maaş fırsatı sunuluyor. Peki İŞKUR ve TYP iş ilanları nereden ve nasıl öğrenilir?

İŞKUR’dan yurttaşlara yüz güldürecek haberler gelmeye devam ediyor. İŞKUR yaptığı programlar ile de iş istihdamını yükseltemeye devam ediyor. İŞKUR TYP ağırlıklı en çok temizlik, bakım, onarım, kamusal altyapı yenilenmesi, park düzenlemeleri ve ağaçlandırma bölümüne alım yapmaktadır. TYP müracaatsu nasıl yapılır? TYP müracaatlarını bireysel olarak veya İŞKUR şubelerinden ONLINE müracaatta bulunabilirsiniz

İşsizlik Maaşı Ne Kadar?

Işsizlik maaşının miktarının belirlenmesi sigortalı olan işsizin hizmet akdinin feshedilmesinden önceki son 4 aylık gelirin üzerinden hesaplaması yapılır. Bu duruma göre işsizlik maaşı günlük ortalama brüt kazancının @’ına eş değerdir. Aynı şekilde verilecek olan işsizlik maaşı minimum ücretin €’nini geçemez. Son dört ay minimum ücret ile çalışan 1,168,27 TL, son dört ay 3,500 TL ile çalışan 1,389,37 TL son dört ay 6,000 TL ücret ile çalışan 2,336,53 TL raporları tutulmuştur.

Toplum Yararına Programlar Uygulamasına Kimler Başvuruda Bulunabilir?
İŞKUR toplum yararına programlar uygulaması internetten müracaat sağlanabilecek uygulamalardan birisidir. İŞKUR web sitesi üzerinden üye olarak, üyelik sözleşmenizi onaylayıp İŞKUR üyeliğinizi tamamlamalısınız. Daha sonra site üzerinden çalışmak istenen tarih aralığını çalışmak istediği il ve ilçeyi seçerek belirtilen çalışma alanlarından dilediğini seçerek ön müracaat formunu tamamlayabilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.