1. HABERLER

  2. DEVLET YARDIMLARI

  3. Hükümetten Anneler İçin Müjdeli Haber: Enflasyona Karşı 712 TL Ödeme Verilecek! 120 Gün Detayına Dikkat!
Hükümetten Anneler İçin Müjdeli Haber: Enflasyona Karşı 712 TL Ödeme Verilecek! 120 Gün Detayına Dikkat!

Hükümetten Anneler İçin Müjdeli Haber: Enflasyona Karşı 712 TL Ödeme Verilecek! 120 Gün Detayına Dikkat!

SGK, son dakika duyurusu yaparak, annelere sevindirici bir haber verdi. Annemlere en az 712 TL ödeme yapılacağı açıklandı. Şartları sağlayan çocuklu annelere, emzirme ödeneği olarak maaş bağlanacak. 2023 emzirme ödeneği başvurusu, SGK'nın resmi web sitesi üzerinden e-Devlet üzerinden başvuru yaparak yapılabilir. 2023 emzirme ödeneği başvurusu nasıl yapılır? Emzirme ödeneği ne kadar?

A+A-

Hükümet, yaklaşan seçimlerle birlikte yeni adımlar atmaya devam ediyor. Artan enflasyona karşı vatandaşlarını korumak için yeni bir duyuru yapıldı. Anneler için iyi bir haber geldi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), annelere emzirme ödeneği sağlayacak. En az 712 TL ödeme yapılacak. Peki emzirme ödeneğine nasıl ve nereden başvurulur? 2023 emzirme ödeneği ne kadar?

SGK son dakika duyurusu yaptı. Doğum yapmış ve çalışmaya devam eden annelere 4A, 4B, 4C ve BAĞ-KUR kapsamında emzirme ödeneği verilecek. Milyonlarca kişiye maaş bağlanacak. Peki, bu ödenek nedir? Emzirme ödeneği kimlere veriliyor?

EMZİRME ÖDENEĞİNDEN KİMLER FAYDALANABİLİR?

Doğum yapan annelere verilen emzirme ödeneği ile ilgili genel tanımlamalara göre, emzirme ödeneği sigortalı olarak çalışan kadınlara veya sigortalı olmayan kadınların sigortalı eşlerine verilen bir ödenek olarak biliniyor. Emzirme ödeneği, çalışanların hizmet sözleşmesinde yer alan bir hak olarak tanımlanıyor ve kendi adına çalışanlar da bu ödenekten yararlanabiliyor. Ancak, sigortalı kamu görevlileri kendi kurumlarından ödeme aldıkları için emzirme ödeneğinden yararlanamıyorlar.

2023 EMZİRME ÖDENEĞİ NE KADAR OLDU?

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından verilen emzirme ödeneği tutarları her yıl yeniden belirleniyor. 2023 yılı için emzirme ödeneği tutarı henüz açıklanmadı. Ancak 2020, 2021 ve 2022 yıllarına ilişkin tutarlar biliniyor. 2020 yılında emzirme ödeneği tutarı 664 TL, 2021 yılında 712 TL, 2022 yılında ise 507 TL olarak belirlendi. Ayrıca, sigortalı erkeklere verilen doğum yardımı tutarı da 316 TL olarak belirlendi.

EMZİRME ÖDENEĞİNDE BU ŞARTLARA DİKKAT!

Doğumdan önceki bir yıl içerisinde en az 120 gün sigorta primlerini bildiren 4A kapsamında çalışan sigortalı vatandaşlar ve doğumdan önce bir yıl içerisinde en az 120 gün sigortalarını yatırmış olan 4B'li çalışanlar, emzirme ödeneğinden faydalanabilmek için başvurabilirler. Bunun yanı sıra, genel sağlık sigortası primi dahil olmak üzere prim borcu bulunmamalıdır. Emzirme ödeneği almak için canlı doğum şartı aranır. Başvurular anlaşmalı banka veya çalışan hesaplarına yatırılacak ve ödeme tutarı beş yıl içinde çekilebilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.