1. HABERLER

  2. DEVLET YARDIMLARI

  3. Hükümetten anında ödeme müjdesi! Ev kadınları – öğrenci – yaşlı – dul ve yetim – engelli fark etmeden herkese anında 837 TL ödeme yapılacak…
Hükümetten anında ödeme müjdesi! Ev kadınları – öğrenci – yaşlı – dul ve yetim – engelli fark etmeden herkese anında 837 TL ödeme yapılacak…

Hükümetten anında ödeme müjdesi! Ev kadınları – öğrenci – yaşlı – dul ve yetim – engelli fark etmeden herkese anında 837 TL ödeme yapılacak…

Ekonomide meydana gelen dalgalanmalar daha çok korona virüs süreçleri le beraber çok yüksek seviyelere kadar gelirken, ihtiyaç sahibi olanlar için de daha zor bir hale geliyor. Devlet tarafından verilen maaşların neler olduğu – kimlere veriliyor olduğu – başvuruların nasıl olduğu da merak ediliyor. İşte devlet tarafından verilen yardımlar ve başvurular hakkında merak edilen tüm detaylar…

A+A-

Ülkemizde ihtiyaç sahibi olan vatandaşların yaşadıkları ekonomik durumlar gözlenerek; her an devletten yeni paket destekleri verilmeye devam ediyor. Bu sayede her an ihtiyaç sahibi olanlar için farklı yardımlar çeşitlilik kazanarak devam ediliyor. Devlet destekli olarak verilen yardımlar vatandaşlara 837 TL ve 1625 TL arasında değişiyor. Nakdi olarak sunulan destekler kimlere – ne kadar – hangi şartlar ile veriliyor kısmı da en çok merak edilen konulardan bir tanesi.

İhtiyaç sahipleri için sosyal yardım destekleri devam ediyor

2020 yılının mart ayından beri tüm her yeri etkisi altına alan korona virüs süreçlerinde devlet destekleri daha çok gündemde yerini almaya başladı. Ekonomik açıdan maddi zorluk çeken vatandaşlar için farklı destekler sunulmaya son hızı ile devam ediyor. Ayrıca pandemi dönemlerinde maddi anlamda zorluk çeken vatandaşlar için yeni destek paketleri sunulmaya devam ediyor. 2002 yılından bu yana maddi durumu yetersiz olan vatandaşlar için yüzde 39 oranları ile destekler artmaya başladı. Ülkede 3,4 milyon hane için sosyal yardı destekleri devlet tarafından her ay düzenli olarak verilmeye de devam ediyor.

Sosyal yardım destekleri nelerdir?

Devlet tarafından maddi anlamda yetersiz olan vatandaşlar için verilen birçok sayıda sosyal yardım paketleri veriliyor. Verilen sosyal yardımlar ile beraber ekonomik noktadan vatandaşların refahlarının yükseltilmesi de hedefleniyor. İhtiyaç sahipleri için verilen desteklerden bir tanesi de maddi anlamda yetersiz olan vatandaşlar için farklı nakdi destekler sunmaktır. Her ihtiyaç sahibi için verilen miktarların değiştiği gibi koşulları da değişiklik gösterecektir.

Evde bakım desteği 2020 ne kadar olacak?

Ülkemizde yaşamlarına devam eden vatandaşlar için devlet tarafından sunulan en önemli desteklerden bir tanesi de maaş destekleri olarak evde bakım ödemeleri oluyor. TC vatandaşları arasında engelli ya da engelli yakını olan vatandaşlar için aylık maaş destekleri sunulmaya devam ediyor. 2020 evde bakım desteği ile beraber yılın ilk altı aylık süreç içerisinde 1519 TL ödemeler yapılırken; ikinci yarısında 1625 TL ödemeler devam ediyor. Devlet tarafından sağlanan nakdi desteklerden en yüksek olan kısmı da budur.

2020 65 yaş üstü maaş yardımları ne kadar veriliyor?

65 yaş ve üzerinde olan TC vatandaşları için eğer herhangi bir sosyal güvenceleri yer almıyor ise devlet tarafından yaşlılık maaşı kapsamında 65 yaş üzeri maaşları veriliyor. 2020 yılının ilk altı aylık süreci içerisinde ödemeler 672 TL olurken, son altı aylık süreç içerisinde 699 TL ye kadar artış gösterdi. 65 yaş ve üzerinde olan vatandaşların maaş haklarından yararlanabilmeleri için 65 yaşlarını doldurmuş ve sosyal güvencelerinin olmaması gerekir. Ardından otomatik bir şekilde tüm 65 yaş ve üzeri olan vatandaşlar için 65 yaş aylığı maaşı bağlanır.

2020 engelli maaşları ne kadardır?

Ülkede engelli olan vatandaşlar için geçimlerini daha rahat bir şekilde sağlayabilmeleri için devlet tarafından engelli maaşı desteği sunuluyor. Eğer vatandaşların engellilik oranları yüzde kırk ve üzerinde olursa 558 TL olurken 837 TL arasında değişiyor. Bu maaşların aralıkları da engellilik oranlarının yüzdelerine göre değişiklik gösterecektir.

Eğitim yardımları nedir ve 2020 yılı eğitim yardımları ne kadar ödenir?

Gelir düzeyleri düşük olan vatandaşlar için eğer çocukları varsa devlet tarafından eğitim yardımları verilecek. Her ailenin gelir düzeyine göre eğitim yardımları için 35 ve 65 TL arasında nakdi destekler verilecek. Başvuru yapmak için ikamet edilen ilçedeki en yakın sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına giderek şahsi yapılması gerekir. Her ay düzenli olarak SYD tarafından yardımlar verilir.

GSS prim yardımları ne kadardır ve kimler yararlanabilecektir?

Ülkemizde sosyal güvenceleri olmayan vatandaşların kalmaması için GSS her ay düzenli bir şekilde prim ödemelerine devam ediyor. Fakat devlet bir yandan da ihtiyaç sahibi olan aileler için mağdur olmalarına izin vermemek için gelir düzeylerine göre GSS prim ödemelerine devam ediyor. Eğer vatandaşlar belirlenen gelir düzeylerinin altında kalırsa da bunlar devlet tarafından ödenmeye devam ediyor. Hane içerisinde yaşamlarına devam eden kişilerin kişi başına düşen gelirin ortalama olarak 981 ya da daha altında olması gerekir. GSS desteklerinden yararlanmak isteyen kişilerin SGK kurumlarına başvuru yapmasının ardından gelir tespit yapılması gerekiyor.

Yeni doğanlar için yapılan yardım nedir ve ne kadar ödemeler yapılır?

Ülkemizde yeni doğanlar ve ülke nüfusunun daha genç bir hal alması için devlet tarafından yeni doğan yardım paketleri sunulmaya devam ediyor. Yeni doğum yapmış anne adayları için maddi desteklerden yararlanabilmeleri için başvuru yapmaları gerekir. İlk doğumunu yapanlar için 300 TL ödeme yapılırken ikinci doğumlarda 400, üç ve üzerinde olan doğumlar için de 600 TL ödemeler yapılır. Tek sefere mahsus olarak ödemeler devam edilir.

Asker yardımı kimlere yapılır ve ödemelerde ne kadar verilir?

Ülkemizde her 20 yaşını dolduran erkek için zorunlu bir şekilde vatani görevlerini tamamlamaları için askere alınma işlemi yapılır. Zorunlu askerlik işlemlerinden dolayı da maddi anlamda sıkıntıları olan vatandaşlar için devlet tarafından gelir düzeylerine göre ödemeler de devam ediyor. Asker yardımları kapsamında ihtiyacı olan aileler için 2 ayda bir olacak şekli ile 550 TL ödemeler devam ediyor. Eğer askerler evli ve çocukları varsa maddi durumlarına göre aylık 100 TL, öksüz ve yetim çocuklarıysa da iki ayda bir 200 TL ödemeler verilecektir.

Silikoz hastalığında maddi yardımlar nasıl olacak ve kimlere verilecek?

Devlet tarafından verilen yardımlardan bir tanesi de silikosiz hastaları için yapılan yardımdır. Hastalar için devlet aracılığı ile her ay 1160 ve 1500 TL arasında maddi yardımlar verilir. Hastalıklarına bağlı olarak çalışamayanlar – herhangi bir sosyal güvenceleri yer almayan kişiler – hanede yer alan net gelirlerin 701,32 TL şartlarının altında olması gerekir. Bu belirlenen miktar sadece 2020 yılı için geçerli olacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum