1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Hükümet öyle bir desteğe imza attı ki, çalışan çalışmayan herkes başvuruyor! 711 TL nakdi yardım ve gıda – yakacak yardımı yapılacak…
Hükümet öyle bir desteğe imza attı ki, çalışan çalışmayan herkes başvuruyor! 711 TL nakdi yardım ve gıda – yakacak yardımı yapılacak…

Hükümet öyle bir desteğe imza attı ki, çalışan çalışmayan herkes başvuruyor! 711 TL nakdi yardım ve gıda – yakacak yardımı yapılacak…

Korona vaktinin başından beri devlet tarafından sosyal devlet anlayışı ile beraber maddi destekler çalışan – çalışmayan herkese 711 TL tutarında sunulmaya devam ediyor. 65 yaş aylığı olarak verilen yaşlılık aylıklarının yanı sıra çocuk – hasta ve engelli vatandaşlar için evde bakım sırası maaşı – bez ve mama için yardım – eşleri ceza evinde olan kadınlar için nakdi yardımlar son hızı ile devam

A+A-

Korona vakti hangi yardımlar yapılır?

Korona virüs süreçlerinde yaşana maddi anlamdaki sorunlardan dolayı sosyal devlet anlayışı ile beraber birçok yardım sunulurken en düşük emekli maaşları da 1500 TL oldu. Sadece bu da yetmeyerek tüm ihtiyacı olan vatandaşların zorlu günlerde yanlarında olabilmek için nakdi yardımlar da devam ediyor. Çalışan çalışmayan herkese tam 711 TL tutarında verilen ek ödemeler ile birçok vatandaş az da olsa rahat ediyor.

711 TL tutarında verilen yardımların hak sahibi olunabilmesi için kaymakamlıklar ve valiliklerin yanı sıra sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarında başvuru adımları yapılacak.

Vatandaşlara hangi yardımlar veriliyor?

Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından verilen yardımların yanı sıra sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları – özel vakıflar –dernek ve belediyeler gibi birçok noktadan kira yardım ödemeleri devam ediyor.

Kira yardımlarının yanı sıra bir yandan da okul çağında bulunan çocuklar için ailelere ana okul düzeyindeyse 500 TL, ilk okul düzeyindeyse 750 TL, lise çağındaysa 800 TL, üniversite çağındalarsa da 900 TL ödemeler verilecek.

Tabi ki verilen bu yardımların yanı sıra bir yandan da 65 yaş üzerinde olan vatandaşlar için verilenlere 65 yaş aylığı – evde bakım paraları hasta ve engelli olan vatandaşlar için – eşleri ceza evinde olan kadınlar için nakdi yardım – bez ve mama yardımı gibi birçok yardım da sunulmaya devam ediyor.

Başvurular nasıl yapılacak?

Devlet tarafından sunulan yardımlardan yararlanmak için vatandaşların kaymakamlıklar ve sosyal yardımlaşma ve dayanışma dernekleri üzerinden başvurularını yapma hakları bulunur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.