1. HABERLER

  2. DEVLET YARDIMLARI

  3. Hükümet Musluğu Açtı! Kişi Başı 106 TL Ödeme Yapılacak! PTT’den Parayı Hemen Çekebilirsiniz…
Hükümet Musluğu Açtı! Kişi Başı 106 TL Ödeme Yapılacak! PTT’den Parayı Hemen Çekebilirsiniz…

Hükümet Musluğu Açtı! Kişi Başı 106 TL Ödeme Yapılacak! PTT’den Parayı Hemen Çekebilirsiniz…

Sosyal devlet anlayışı ile beraber sunulan maddi yardımlar son hızı ile devam ediyor. Sosyal yardımlar genel müdürlüğü aracılığı ile yapılan yardımlardan bir tanesi ile hanede kaç kişi yaşıyorsa yardımlar ona göre yapılacak. Destek tutarları 53 ve 106 TL arasında değiştirirken elektrik yardımlarından yararlanmak için vatandaşların aile bakanlığı ile verilen sosyal yardımlardan almaları gerekiyor.

A+A-

. PTT hesapları ile yapılan ödemelerden yararlanmak için belirli şartlar gerekiyor. Çeşitli alanlarda yapılmaya devam edilen yardımlardan bir tanesi olan elektrik fatura yardımından kimler ve hangi şartlar ile yararlanabilir?

Muhtaç aileler için yapılan yardımlardan bir tanesi de hane içinde yaşayan kişi sayısına göre artış ya da azalış gösteriyor. Bu yardımlardan 53 ve 106 TL arasında yararlanma hakları sunuluyor. Verilen ödenekler PTT şubeleri aracılığı ile alınacak. Sosyal yardımlar genel müdürlüğü aracılığı ile verilecek an desteklerden bir tanesi de elektrik tüketim yardımı olacak. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma derneğinde başvurular devam ediyor. Bunun için vatandaşların ilk olarak kendi ilçelerinde bulunan sosyal yardımlaşma ve vakıflara giderek yazılı bir şekilde başvuruda bulunmaları şartı aranıyor. Bu başvuru süreçlerinin ardından gerekli incelemeler başlıyor. Eğer yapılan incelemenin ardından onay işlemleri tamamlanırsa vatandaşlar bu yardımları alabilecek.

Elektrik yardımları tutarları neye göre belirlenecek?

Sosyal yardımlar genel müdürlüğü tarafından yapılacak yardım tutarları hane içinde yaşayan kişi sayısının fazla ya da az olmasına göre değişecek. Bunlar;

  • Hanede 1 ya da 2 kişi yaşıyorsa 75 kWh,
  • Hane içerisinde 3 kişi yaşıyorsa 100 kWh,
  • 4 kişilik olan aileler için 125 kWh ,
  • Hane içerisinde 5 ya da daha fazla yaşanıyorsa 150 kWh olarak destekler verilmeye devam ediyor. En az 53 TL verilirken en fazla 106 TL ödemeler devam ediyor.

Ödemeler PTT aracılığı ile yapılacak

Elektrik yardımları vatandaşlara elden nakdi olarak verilmez ve PTT aracılığı ile yapılacak. Şu an yardım alacak olan vatandaşların elektrik faturalarını PTT aracılığı ile ödemesi gerekir. Bu ödemeler sırasında fatura tutarları üzerinden verilecek kadar olan yardımlar düşer ve kalan farklar da vatandaşlar tarafından ödenecek. Elektrik tüketim kapsamı ile beraber verilecek olan tutarlar hesaplama sırasında enerji piyasası düzenleme kurulu aracılığı ile onaylanmış olan fatura tutarları da esas alınacak. Bu tarife tabloları ile bağlı olan mesken abone grupları için bedel ile beraber vergiler üzerinden mesken haneler adına uygun oranlar çıkarılacak. Destek miktarı ile beraber evde yaşamaya devam eden kişi başı sayısına göre 60 ve 90 TL arasında değişecek. Ödemeler belirlenen kişiler için düzenli olarak PTT aracılığı ile ödemeler yapılacak. Bu anlarda hanede 1 ya da 2 kişi yaşıyorsa 75 kWh, hane içerisinde 3 kişi yaşıyorsa 100 kWh, 4 kişilik olan aileler için 125 kWh , hane içerisinde 5 ya da daha fazla yaşanıyorsa 150 kWh saatlere kadar destekler ödenecek.

Elektrik destek ödemeleri kimlere verilecek?

Sosyal yardımlar genel müdürlüğü aracılığı ile internet sitesi üzerinden yayına alınan başvuruların açıklanmasının ardından elektrik yardımları - düzenli bir şekilde yapılacak olan yardımlardan alan ihtiyaç sahipleri içi ödenecek olduğunu bildirdi. Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından sosyal yardım alma şartı aranıyor.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.