1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Hükümet musluğu açtı! Çalışan - çalışmayan, ev hanımı tüm vatandaşlara 567 TL yardım!
Hükümet musluğu açtı! Çalışan - çalışmayan, ev hanımı tüm vatandaşlara 567 TL yardım!

Hükümet musluğu açtı! Çalışan - çalışmayan, ev hanımı tüm vatandaşlara 567 TL yardım!

Nakdi yardıma ihtiyacı olan vatandaşların bu yıl içerisine yüzleri gülmeye devam edecek. 2020 yılında devlet hem yaşlı ve engellikler için yardımlarına devam ederken bu desteklerin 2191 TL üzerinde olacağı belirlendi.

A+A-

Özellik ile korona virüs süreçlerinde devlet vatandaşlara yardımlarda bulunmaya devam ediyor. 2002 yılından bu süreçlere varana kadar destekler tam 1.3 milyar değerleri ile başlatıldı ve 2019 yılı itibari ile 55 milyara kadar artış gösterdi. İhtiyaç sahibi olan vatandaşlar için mağduriyetlerini giderebilmek adına eve bakım ve yaşlılık yardım kapsamları ile beraber aylık toplam olarak 2191 TL ye kadar ödeme sunuyor. Bakıma muhtaç olan kişilerin bakımlarını devam ettiren vatandaşlar için de 1542 TL ye kadar ödemeler devam ediyor. Geçtiğimiz süreçler içerisinde her ne kadar ödemeler 460 TL olsa bile 567 TL ye kadar bu sene içerisinde artış gösterdi.

65 yaş ve üzerinde vatandaşlar için gelen zamlar ve oranları

Ülkemizde yardıma ihtiyacı olan vatandaşlar için sunulan yardımlardan bir tanesi de yaşlılık aylığıoluyor. Memur maaşlarında meydana gelen enflasyon oranları ile beraber yaşlıların aylık ihtiyaçlarını giderebilmek adına verilen imkanlardan bir tanesidir.

65 yaşını dolduran vatandaşlar adına eskiden üç ayda bir ödenen maaşlar artık her ay ödeniyor. SGK kurumları içerisinde bir güvenceleri ya da ek gelirleri olmayan vatandaşlara ödenir. Kişilerin aylık olarak hane gelir ortalaması aylık olarak 607 TL altında kalan vatandaşlara özel ödenir. Temmuz ayı itibari ile bu durum 601 TL den 637 TL ye artış gösterdi.

Evde bakım desteği nedir?

Devlet hasta olanlar v sürekli bakım muhtacı olan vatandaşlar için evde bakım desteği alternatifleri sunmaya devam ediyor. Bu yıl içerisinde tam 550 bin vatandaşlar adına evde bakım desteği alternatifleri sunuldu. Geçtiğimiz aylar içerisinde 1460 TL olarak ödenen yardım fırsatları temmuz ayında gelen zam ile beraber 1519 TL ye artış gösterdi. Anne babaları vefat eden ya da herhangi birini kayıp etmiş vatandaşların yanı sıra 18 yaşını doldurmamış olan vatandaşlar adına nakdi destek yardımları veriliyor. Eğer ailede ebeveynlerden sadece bir tanesi kayıp edildi ise de bu ücret direk kalan ebeveyne aktarılır. Öksüz ve yetim olan vatandaşlar için her iki ayda bir verilen 150 TL yardımların yanı sıra yaşlı ve engelli olan vatandaşlar için de evde bakım desteği alternatifleri ile aylık olarak 2191 TL yardım verilmeye devam ediliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum