1. HABERLER

  2. DEVLET YARDIMLARI

  3. Hükümet kanadından müjde: Temmuz ayında hesaplara 5 bin 641 TL ödeme…
Hükümet kanadından müjde: Temmuz ayında hesaplara 5 bin 641 TL ödeme…

Hükümet kanadından müjde: Temmuz ayında hesaplara 5 bin 641 TL ödeme…

Temmuz ayında hesaplara 5 bin 461 TLödemeler zamlı olarak yatacak. Yüz binlerce vatandaşı çok yakından ilgilendiren maaş zamları açıklandı ve bu ayki maaşlar zamlı olarak alınacak. Enflasyon verilerini açıklanması ile beraber kimler ne kadar maaş alacak her biri netlik kazandı. Dul ve yetim aylığı almakta olan vatandaşların maaşlarına da bu ay içerisinde zam geldi.

A+A-

Temmuz ayında hesaplara 5 bin 461 TLödemeler zamlı olarak yatacak. Yüz binlerce vatandaşı çok yakından ilgilendiren maaş zamları açıklandı ve bu ayki maaşlar zamlı olarak alınacak. Enflasyon verilerini açıklanması ile beraber kimler ne kadar maaş alacak her biri netlik kazandı. Dul ve yetim aylığı almakta olan vatandaşların maaşlarına da bu ay içerisinde zam geldi. Açıklanan enflasyon oranlarına bakılacak olduğu zaman bu oranlar ile beraber dul ile yetim maaşları yüzde 8,45 oranı ile artış gösterecek. Böylece maaşlarında yüzde 75 oranında hisse sahibi olanlar için de en yüksek ölüm aylıkları ek ödemeler de dahil edilerek 5 bin 641 TL olacak.

Ek ödemeler dahil…

Yeni açıklanmış olan enflasyon oranlarına bakılacak olduğu zaman dul ile yetim maaşları için de yüzde 8,45 oranında zam geldi. Bu kapsamda bakılacak olduğu zaman temmuz ayı içerisinde yüzde 25 ölüm aylık oranı hisse sahibi olanlar için de en düşük ödemeler ek ödemeler de dahil edilerek 491 TL seviyesine kadar çıkacak. Yüzde 75 oranında hisse sahibi olanlar için de en yüksek ödemeler ek ödemeler dahil edilerek 5 bin 641 TL seviyesine kadar çıkmış olacak.

 Ölüm aylıklarından vefat etmiş olan sigortalı çalışan vatandaşların eşleri ve çocukları yararlanabiliyor. Fakat bazı istisna durumlarda ölen kişilerin annesi ve babası da bu ödemelerden yararlanma haklarına sahip olabiliyor. Dul eşlere yüzde 50 oranlarında ölüm aylıkları verilirken eğer sigortalı çalışanların çocukları yoksa da yüzde 75 oranında ödemeler veriliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.