1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Hükümet kanadından müjde! Emekli, çalışan ya da işsiz fark etmeksizin başvuran herkesin hesabına yatırılacak…
Hükümet kanadından müjde! Emekli, çalışan ya da işsiz fark etmeksizin başvuran herkesin hesabına yatırılacak…

Hükümet kanadından müjde! Emekli, çalışan ya da işsiz fark etmeksizin başvuran herkesin hesabına yatırılacak…

Milyonlarca çalışma hayatına devam eden vatandaş için uygulanacak teşvik çalışmaları sırasında plan ve bütçe komisyonu sırasında 2021 merkez yönetim bütçesi için görüşmeler devam ediyor. Ortalama olarak 10 milyon civarında yer alan çalışan için işveren prim teşvik ödemeleri yapılacağına dair görüşmeler devam ediyor.

A+A-

Ödemeler hazine tarafından karşılanacak. Teşvik 2023 yılı içerisinde 11 milyon çalışana kadar artması ön görülüyor. 12,7 milyon emekli için verilecek bayram harçlıkları da görüşmeler arasında. Bütçe sırasında işveren vatandaşlar için destek olarak 10 milyon çalışan teşviki ödenecek. Gelecek sene içerisinde 12,7 milyon emekli için bayram ikramiyeleri ile hazine ödemeleri verilecek. Belirlenen teşvik paketine göre 2022 yılı içerisinde 10 milyon 500 bin kişi, 2023 yılı içerisinde ise 11 milyon çalışanın faydalanacak olması ön görülüyor.

Küresel bir şekilde meydana gelen korona virüs salgını ile mücadele sırasında hayata geçmesi ön görülen tedbirler ile beraber ekonomi alanlarında paketler ile emeklilere düzenlemeler yapılıyor. Korona virüs salgını süreçlerinde hükümet kanadı emekli vatandaşları da düşünmeye başladı. Hem promosyon hem de ikramiye ödemeleri ile ilgili sevindirici haberler gelmeye devam ediyor. Ülkemizde ekonomik anlamda sosyal desteklere ihtiyacı olan vatandaşlardan iş arayanlara kadar emeklilere ve toplumun geri kalan kesimlerine kim olduğu fark etmeden yardımlar gelmeye devam ediyor. 2021 yılı içerisinde belirlenen idari bütçe kapsamında milyonlarca işçi için yardım teşvik ödemeleri görüşülmeye devam ediyor. Tasarım ve bütçe komisyonu tarafından gelen bilgilere göre birçok işçi için teşvik ödemeleri verilecek.

Eğitimler devam ediyor…

2021 yılı içerisinde birçok vatandaşın yararlanabilecek olduğu ön görülen binlerce geçim kaynağı olarak yer alan eğitim programları 2022 yılı içerisinde daha çok kişiye erişmesi planlamalar arasında olacak. Eğitimde yer alan kadınların sayısının 144 bine kadar artış göstermesi beklenirken bu sayının 2023 yılı içerisinde 192 bine kadar artması için çalışmalar devam ediyor.

Mesleki eğitim programları içerisinde yer alacak kişilerin her  geçen yıl daha çok artış göstermesi beklenirken 93 bin 2022 yılı içerisinde 97 bin, 2023 yılı içerisinde de 102 binin daha üzerinde olması ön görülüyor. Söz konusu olarak yer alan eğitimlerden herkesin rahat bir şekilde yararlanması için artışlar planlanıyor. Genel sağlık sigorta primleri gelecek yıl içerisinde 7,6 milyon vatandaşın karşılanması adına çalışmalar devam ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.