1. HABERLER

  2. DEVLET YARDIMLARI

  3. Hükümet kanadından müjde: Başvuranlar için anında 40 bin TL para yardımı! Başvuru şartları belli oldu…
Hükümet kanadından müjde: Başvuranlar için anında 40 bin TL para yardımı! Başvuru şartları belli oldu…

Hükümet kanadından müjde: Başvuranlar için anında 40 bin TL para yardımı! Başvuru şartları belli oldu…

Yaşanan bu zorlu günler içerisinde hükümet kanadından destekler hız kesmeden gelmeye devam ediyor. Eğer bu anlarda 40 bin TL destek başvurusu yapılırsa kişiler gerekli şartları yerine getirme durumlarına göre fırsatlardan yararlanabilecekler. Bunun için başvuruların yapılması gerekiyor. Ev yapanlardan faturasını ödemek konusunda zorluk çekenlere ya da eşya alacak olan kişilere kadar birçok alanda

A+A-

Yaşanan bu zorlu günler içerisinde hükümet kanadından destekler hız kesmeden gelmeye devam ediyor. Eğer bu anlarda 40 bin TL destek başvurusu yapılırsa kişiler gerekli şartları yerine getirme durumlarına göre fırsatlardan yararlanabilecekler. Bunun için başvuruların yapılması gerekiyor. Ev yapanlardan faturasını ödemek konusunda zorluk çekenlere ya da eşya alacak olan kişilere kadar birçok alanda anlık nakit destek ödemesi verilecek.

Devlet eli yaşanan bu zorlu anlarda da vatandaşların rahat bir nefes alabilmesi için uzanmaya devam ediyor. Her ne kadar bu desteklerden vatandaşların büyük bir kısmının haberi olmasa bile birçok alanda destekler gelmeye devam ediyor. Evlerinde tadilat yapacak olan kişilerden maddi durumları olmayanlara, fatura ödemek konusunda sıkıntı çekenlerden eşya alacak kişilere kadar birçok alanda 40 bin TL ye kadar maddi destek veriliyor.

Elektrik fatura ödeme konusunda sıkıntı yaşayan vatandaşlar için aylık 118 TL ye kadar olan desteler sunulmaya devam ediyor. Eğer o evlerde bir de kronik rahatsızlıkları olan kişiler varsa aylık olarak verilen ödemeler 200 TL ye kadar artış gösterebiliyor.

Hükümet kanadından verilen destekler…

Hükümet kanadından vatandaşların yaşadıkları bu zorlu süreçler içerisinde rahat bir nefes almalarına yardımcı olmak için akla gelen birçok alanda destekler gelmeye devam ediyor. Bu desteklerin neler olduğu ve hangi şartlar ile verilecek olduğu açıklandı.

  1. Elektrik tüketim destekleri

Faturalarını ödemek konusunda sıkıntı yaşayan vatandaşlar için aylık 118 TL ye kadar olan desteler sunulmaya devam ediyor. Eğer o evlerde bir de kronik rahatsızlıkları olan kişiler varsa aylık olarak verilen ödemeler 200 TL ye kadar artış gösterebiliyor. Ödemelerden yararlanabilmek için kişilerin sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları üzerinden başvuru yapması gerekiyor. Bir yandan da haneye giren gelir miktarının hanede yaşamlarına devam eden kişi başına asgari ücretin üçte birinden daha az düşmesi şartı aranıyor. Bu şartlarda destekler verilecek.

  1. Kronik rahatsızlar için elektrik destekleri

Cihazlara bağlı bir şekilde yaşamak zorunda olan kronik rahatsızlıkları olan kişiler varsa aylık olarak verilen ödemeler 200 TL ye kadar artış gösterebiliyor. Ödemelerden yararlanabilmek için kişilerin sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları üzerinden başvuru yapması gerekiyor. Bir yandan da haneye giren gelir miktarının hanede yaşamlarına devam eden kişi başına asgari ücretin üçte birinden daha az düşmesi şartı aranıyor. Bu şartlarda destekler verilecek. Eğer bu kişilerin birikmiş olan borçları varsa da hükümet kanadından bir kereye mahsus olarak tüm borçları kapatılacak.

  1. Hastalık yardım ödemeleri

Muhtaç durumda olanlar için tüberküloz ile SSPE hastalığı ile yüz yüze olan kişiler için her ay düzenli olarak 1658 TL ödeme veriliyor. Biri yandan da hastalıkları mesleklerinde edinmeleri söz konusu olura çalışma gücünü kayıp ederlerse durumlarına göre maaşlarından en az yüzde 15 oranında ödeme alabilecekler.

Hafif derecede silikosiz hastaları için maaşlarının yüzde 15 ila 34 oranında verilen ödeme 1317 TL, ortaderecede silikosiz hastaları için maaşlarının yüzde 35 ila 54 oranında verilen ödeme 1505 TL, ağır derecede silikosiz hastaları için maaşlarının yüzde 55 ve üzeri oranında verilen ödeme 1682 TL olarak ödeme verilir.

  1. Barınma yardımları

Dar gelirli olan vatandaşların evlerini yapma, onara ya da eşya alma gibi konumlarda destekler veriliyor. Bu anlarda prefabrik evler için 30 bin TL, beton evler için 40 bin TL, ev onarımları sırasında 20 bin TL, eşya alımları sırasında da 5 bin TL destekler verilir.

  1. Çalışma hayatına yönlendirme destekleri

18 ila 55 yaş arasında olan vatandaşların iş görüşmelerine gidecekleri süreçlerde yol, traş gibi ücretleri için verilen desteklere denir. Yılda en fazla 3 kere olarak ödenen bu destekler ortalama olarak 40 ila 100 TL arasında değişiklik gösterir.

  1. İşe başlamak için yardımlar

İŞKUR tarafından işe yönlendirme ardından işe giren kişilere bir kerelik verilen ödemelerdir. Asgari ücretin üçte biri kadar ortalama bir ödeme verilir.

  1. Gebelik yardımları

Dar gelirli olan aileler için kadınların sağlık kontrollerini yaptırabilmeleri için hamile oldukları dönemde her ay 45 TL destek verilir. Bu kişiler için bir kerelik 100 TL ödemeler de verilir. Lohusalık dönemlerinde düzenli bir şekilde muayene olmaya gidenler için de en fazla iki 45 TL destek verilir.

  1. Asker çocukları için yardımlar

18 yaşını doldurmayan bekar ve muhtaç durumda olan askerlerin çocukları için aylık 150 TL olarak verilen destek ödemeleri her iki ayda bir 300 TL olarak verilir. Askerlerin birden fazla çocuğu olduğu anlarda her çocuk için ayrı başvuru yapma şartı aranır.

  1. Terörden zarar görenler için yardım

Terör olayları sırasında etkilenen kişilerin acil durum ihtiyaçları arasında yer alan barınma, gıda, giyim, yol, eğitim gibi akla gelen her alanda destekler verilir. 18 yaş ve üzerinde aile bireyleri ikamet ettikleri alanlarda terörlerden etkilenmiş olmalarından ötürü göç ettilerse aylık en az 1200 TL destek ödemesi verilir.

  1. Afet ve acil durum yardımları

Afet ve acil durumlarda etkilenmiş olanlar için bu olayların meydana geldiği tarihten itibaren geçerli olacak şekilde bir aylık muhtaçlık durumu olmadan yardımlar veriliyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.