1. HABERLER

  2. DEVLET YARDIMLARI

  3. Hükümet kanadından müjde! 3 ay boyunca 1000 TL destek ödemeleri başladı…
Hükümet kanadından müjde! 3 ay boyunca 1000 TL destek ödemeleri başladı…

Hükümet kanadından müjde! 3 ay boyunca 1000 TL destek ödemeleri başladı…

Hükümet kanadından yaşanan korona virüs salgın süreçleri içerisinde birçok farklı sosyal yardım, hak sahipleri için ödenmeye hız kesmeden devam ediyor.

A+A-

Hükümet kanadından yaşanan korona virüs salgın süreçleri içerisinde birçok farklı sosyal yardım, hak sahipleri için ödenmeye hız kesmeden devam ediyor. Bu güne kadar daha başvurularını yapmamış olan vatandaşlar e devlet üzerinden diledikleri an online bir şekilde başvuru yapabilecekler. 3 ay boyunca tam 1000 TL değerinde yardım alabilecekler.

Korona virüs salgınından dolayı ülkemizde meydana gelen binlerce kişinin yaşadığı ekonomik zorluk karşısında kiralarını ödemek konusunda zorluk çeken esnaflar için kira destek müjdesi gelmeye devam ediyor. Kira destekleri nedir ve kimler hangi şartlar ile alabilir en merak edilen konulardan bir tanesi olmaya devam ediyor.

İhtiyaç sahibi olan vatandaşlar için devlet destekleri gelmeye devam ediyor. Yaşanan bu zorlu günlerde kiralarını ödemek konusunda zorluk çeken esnaflar için üç ay boyunca destekler geliyor. Sadece kira destekleri değil gelirleri düşen esnaflar için bu zorlu günlerde farklı destekler geliyor. Büyük şehirlerde dükkanları olan vatandaşlar için 750 TL aylık kira destekleri verilirken küçük şehirlerde olanlar için tam 500 T kira destekleri üç ay boyunca verilecek. Ekonomik anlamda gelirleri düşenler için ek olarak üç ay boyunca 1000 TL gelir destekleri verilecek.

Devlet destekleri…

Salgından en çok etkilenen kesimler incelenecek olduğu zaman bunların başında esnaflar geliyor. Dükkanlarını ya da iş yerlerini kapatmak zorunda kalan vatandaşlar kiralarını dahi ödemek konusunda sıkıntılara girdiler. Her ne kadar başvuru süresi sona erse bile başvuru yapamaya vatandaşlar için bu süre 30 Nisan tarihine kadar yeniden uzatıldı.

E devlet üzerinden anlık olarak yapılacak başvurular sayesinde vatandaşlar büyük şehirlerde dükkanları olan vatandaşlar için 750 TL aylık kira destekleri verilirken küçük şehirlerde olanlar için tam 500 T kira destekleri üç ay boyunca verilecek. Ekonomik anlamda gelirleri düşenler için ek olarak üç ay boyunca 1000 TL gelir destekleri verilecek. Ticaret bakanı Ruhsar Pekcan tarafından ödemeler için açıklama geldi. Ciro kaybı için verilen desteklerden kira desteklerine kadar herkesin e devlet üzerinden başvuru yapması ile yararlanabilecekleri belli oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.