1. HABERLER

  2. KREDİ

  3. Hükümet kanadından bayramdan sonra açıklanacak o karar: Kredi ile kredi kartı borçları için beklenen yapılandırmaya adım adım…
Hükümet kanadından bayramdan sonra açıklanacak o karar: Kredi ile kredi kartı borçları için beklenen yapılandırmaya adım adım…

Hükümet kanadından bayramdan sonra açıklanacak o karar: Kredi ile kredi kartı borçları için beklenen yapılandırmaya adım adım…

Kredi ve kredi kartı borçlarına yönelikönemli kararlara çok az zaman kaldı. Yüz binlerce vatandaşı çık yakından ilgilendirmekte olan açıklamalar gelmeye devam ediyor. Hükümet kanadından beklenen açıklama için sonunda start düğmesine basıldı.

A+A-

Kredi ve kredi kartı borçlarına yönelikönemli kararlara çok az zaman kaldı. Yüz  binlerce vatandaşı çık yakından ilgilendirmekte olan açıklamalar gelmeye devam ediyor. Hükümet kanadından beklenen açıklama için sonunda start düğmesine basıldı.

Devlet kanadından hem vatandaşlar hem de iş dünyasında meydana gelen salgından dolayı oluşturulan şartlardan dolayı normal hayata geçiş süreçleri için finansman erişimleri bir nebze de olsa kolay bir hale gelecek. Kredi sistemlerinde etkin olan çalışma durumlarından dolayı daha fazla destek ödemeleri gelecek.

Kredi borçları için yapılacak olan son dakika destekleri gündemde yerini almaya başladı. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan kanadından gelecek olan karar ile bankalardan mali kuruluşlara kadar birçok alana borcu olan şirketlere özel finansal yeniden yapılandırma süreleri 2 sene boyunca yeniden ertelendi. Bu süreç içerisinde 205in de üzerinde olan büyük ölçekli olarak 235 firmaya ait 56 milyar TL borçlar için yapılandırma dönemleri de geldi. Vatandaşlar bu konu hakkında merak ile araştırmalarına başladılar.

Finansal yapılandırma dönemleri içerisinde  borcu olan vatandaşlar için firmaların kullanmış oldukları kredileri geri ödeyemiyor olmalarından istihdam alanlarına katkı sunma planları ön plana çıkıyor. Yapılandırma için gelen bankacılık düzenleme ve denetleme kurumu yönetmelik hükümleri süreçlerinde yer alan çerçeve anlaşmalar ile belirlenecek. Uygulama sürelerinin iki sene boyunca uzatılması için gelen karar dün itibari ile yürürlük içerisinde yer aldı.

Yapılandırma…

Söz konusu olarak yer alan kurum ile kuruluşlar dahil oldukları risk gruplarında yer alan diğer borçlar ile beraber bütün olarak ya da kısmen yeniden yapılandırma sürecine tabi olacaklar. Türkiye bankalar birliği verilerine bakılacak olduğu zaman finansal yeniden yapılandırma dönemlerinde gelen anlaşma süreçlerinde 26 milyon TL ve üstünde olan borçları yer alan 205 firma alındı. Bunlar arasında 56 milyar TL borçlar için yapılandırma dönemleri de geldi.

25 milyon TL seviyesinden daha az borcu yer alan 30 firma için de 325 milyon TL borç için yapılandırma dönemlerine ait sözleşmelere imza atıldı. Kredi borçları için yeniden önemli bir karar gündem içerisinde yer aldı. Hükümet kanadından konu ile ilgili beklenen harekete geçildi. Devlet bir yandan vatandaşların salgın dönemlerinde yaşamış oldukları koşullardan normal hayata geçiş sırasında finansman erişimlerini daha kolay hale getirmeyi hedefliyor. Kredi sistemlerindeki etkin çalışma süreçlerinin daha fazla olması için destekler sunulacak olan karara da imza atıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.