1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Hükümet Düğmeye Bastı! Emeklilere Bin 118 TL Ödeme Yapılacak! İşte detaylar...
Hükümet Düğmeye Bastı! Emeklilere Bin 118 TL Ödeme Yapılacak! İşte detaylar...

Hükümet Düğmeye Bastı! Emeklilere Bin 118 TL Ödeme Yapılacak! İşte detaylar...

Daha önceden ramazan bayramı ikramiyelerini erkenden alan, maaşlarına zam alan ve promosyonlardan yararlanan vatandaşlar şimdi de kurban bayramı ikramiyelerini almayı bekliyor. Kurban bayramının yaklaşmasıyla birlikte ikramiyelerini ne zaman alacaklarını merak eden vatandaşlar gelişmeleri yakından takip ediyor. İşte habere ilişkin olarak diğer detaylar..

A+A-

Kurban Bayramı giderek yaklaşırken pek çok emekli vatandaş tarafından merak edilen emeklilere kurban bayramı ikramiyesi tarihi belli oldu. Yaklaşan bayramda emekli vatandaşlar 1225 liraya varana kadar kurban bayramı ikramiyelerini alabilecekler. 13 milyon emekli vatandaş korona virüs salgını nedeniyle en düşük emekli maaşının 1500 lira olmasıyla birlikte 2020 yılında son derecede kazançlı çıktı.

Daha önceden ramazan bayramı ikramiyelerini erkenden alan, maaşlarına zam alan ve promosyonlardan yararlanan vatandaşlar şimdi de kurban bayramı ikramiyelerini almayı bekliyor. Kurban bayramının yaklaşmasıyla birlikte ikramiyelerini ne zaman alacaklarını merak eden vatandaşlar gelişmeleri yakından takip ediyor. İ

Kurban Bayramı İkramiyesi Ne Zaman Verilecek?

Bu yıl kurban bayramı 31 Temmuz tarihine denk gelirken pek çok emekli vatandaş kurban bayramı ikramiyesi ne zaman verilecek diye merak ediyor. Verilecek olan ikramiyelerinin 1118-1225 lira arasında verilmesi talep ediliyor. İkramiyelerin artışının talep edilmesinin yanında emekli vatandaşlar ikramiyelerini ne zaman alacaklarına dair gelişmeleri yakından takip ediyorlar.

Temmuz ayında yapılacak olan zam ile birlikte ikramiyelerde de artış meydana gelmesini bekliyorlar. Bu konuda yapılan haberlerle birlikte eğer tarihte bir değişiklik meydana gelmezse ikinci bayram ikramiyelerinin 27-30 Temmuz tarihleri arasında verilmesi bekleniyor. Ödemeler emekli vatandaşlara bin lire ve emeklilerin dul ve yetimlerine ise hisseleri oranında verilmesi yapılacak.

Kurban Bayramı İkramiyeleri Ne Kadar Olacak?

Yapılan talepler doğrultusunda vatandaşların Kurban Bayramı yaklaşırken merak ettikleri konulardan birisi de kurban bayramı ikramiyesi ne kadar olacak konusu oldu.

Eğer talepler hayata geçerse iki farklı formül uygulanacak. 2019 yılı enflasyon oranı %11.84 olarak gerçekleşmişken emekli vatandaşlar Temmuz ayı zammı ile birlikte bayram ikramiyelerinde de artış meydana gelmesini bekliyorlar.

Bu kapsamda ikramiye artışı enflasyona endekslenirse emekli vatandaşlara ödenecek olan Kurban Bayramı ikramiyesi bin liradan bin 118 liraya çıkacak. Eğer bunun ardından yeni bir değerleme artışı da meydana gelirse ikramiyeler 1225 liraya ulaşacak.

Emekli Bayram İkramiyelerinden Kimler Yararlanabilir?

Emeklilere her bayram verilen bayram ikramiyelerinden yararlanabilecek kişiler şu şekildedir:

  • Emekli vatandaşlar
  • Şehit yakınları ve gaziler
  • Ölüm aylığı alan kişiler
  • Malullük aylığı alan er ve erbaşlar
  • Şeref aylığı alanlar
  • Geçici köy koruyucuları
  • Savaş gazileri
  • Şampiyon sporcular
  • Terörden zarar gördükleri için aylık bağlanan siviller

www.nutuk.com.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum