1. HABERLER

  2. KONUT

  3. Hükümet düğmeye bastı, başvurular başladı! Büyük müjde Evini yenilemek isteyene devletten 750 bin TL nakit desteği!
Hükümet düğmeye bastı, başvurular başladı! Büyük müjde Evini yenilemek isteyene devletten 750 bin TL nakit desteği!

Hükümet düğmeye bastı, başvurular başladı! Büyük müjde Evini yenilemek isteyene devletten 750 bin TL nakit desteği!

Kentsel Dönüşüm için 'Yarısı Bizde' kampanyası, evini yenilemek isteyenler için e-devlet üzerinden başvuruları almaya başladı. İstanbul'da başlatılan kampanya, konut sahiplerine yüzde 0,74 faiz oranıyla 1 milyon 250 bin TL'ye varan kredi imkanı sağlayacak. Başvurular 26 Nisan – 29 Mayıs tarihleri ​​arasında alınacak. Kampanya kapsamında ev sahipleri parsel bazında dönüşümü gerçekleştirebilecek.

A+A-

Kentsel Dönüşüm için 'Yarısı Bizde' kampanyası, evini yenilemek isteyenler için e-devlet üzerinden başvuruları almaya başladı. İstanbul'da başlatılan kampanya, konut sahiplerine yüzde 0,74 faiz oranıyla 1 milyon 250 bin TL'ye varan kredi imkanı sağlayacak. Başvurular 26 Nisan – 29 Mayıs tarihleri ​​arasında alınacak. Kampanya kapsamında ev sahipleri parsel bazında dönüşümü gerçekleştirebilecek. Kentsel dönüşüm başvurusu yapmak isteyenler için detaylara ve şartlara e-devlet sitesinden de ulaşılabiliyor. Detaylar burada...

Kentsel Dönüşüm için 'Yarısı Bizde' kampanyası başvuruları e-devlet üzerinden başladı! Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde kentsel dönüşümle ilgili tarihi bir fırsattan bahsetmiş, İstanbul'da TOKİ aracılığıyla yapılacak konutların maliyetinin yarısının devlet tarafından karşılanacağını belirtmişti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tüm detayları açıkladı. Kampanyaya nasıl başvurulur? Son tarih nedir? İşte haberimizin detayları...

BAŞVURULAR BAŞLADI! SON GÜN 29 MAYIS

Kentsel Dönüşüm için “Yarısı Bizde” kampanyası başvuruları başladı! "Yarısı Bizde" kampanyasıyla İstanbul'da yüzyılın dönüşümü yaşanacak ve güvenli konutlar inşa edilecek. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, başvuruların 26 Nisan-29 Mayıs tarihleri ​​arasında e-devlet üzerinden alınacağını duyurdu. Konutunu yenilemek isteyen konut sahiplerine yüzde 0,74 faiz oranıyla konut kredisi verilecek. Kampanya kapsamında 10 yıl ve 750 bin TL devlet tarafından karşılanacak.

KAMPANYA DETAYLARI AÇIKLANDI

İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında hayata geçirilen Kentsel Dönüşüm için “Yarısı Bizde” kampanyası vatandaşlara büyük fırsatlar sunuyor. Yüzde 74 faiz oranıyla kredi imkanı ve maliyetinin yarısı devlet tarafından karşılanan konutlarla evini yenilemek isteyenler için 29 Mayıs'a kadar başvuru fırsatı var.

Kampanyaya başvuran vatandaşların binaları öncelikle uzmanlar tarafından ön incelemeye tabi tutulacak ve inceleme raporu düzenlenecek. Rapor hazırlandıktan sonra gönüllülük esasına göre anlaşma sağlanacak ve protokol hazırlanacaktır. Projelerin tamamlanması için ruhsat alma süreci başlayacak.

TOKİ tarafından yapılacak konutlar en fazla 2 yılda tamamlanacak. Bu süre içinde binayı boşaltan vatandaşlara taşınma ve kira yardımı yapılacak. 100 m2 2+1 daireler için devlet 750 bin TL ödeme yapacak, kalan tutar için yüzde 10 peşinat ve taksit seçenekleri sunulacak. 120 m2 3+1 daireler için devlet 900 bin TL ödeyecek, kalan tutar için yüzde 10 peşinat ve taksit seçenekleri sunulacak.

Kampanyaya katılanların avantajları bununla da sınırlı değil. Ayrıca yeni evlerinde ilk 2 yıl aidat ödemekten muaf olacaklar. Vatandaşlar bu imkanlarla evlerini yenileyebilecek, daha sağlıklı ve güvenli yaşam alanlarına kavuşabilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.