1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Hükümet Açıkladı! Milyonlarca Asgari Ücretliye Büyük Müjde
Hükümet Açıkladı! Milyonlarca Asgari Ücretliye Büyük Müjde

Hükümet Açıkladı! Milyonlarca Asgari Ücretliye Büyük Müjde

Asgari ücretlilere yılda iki defa Ocak ve Temmuz aylarında zam yapılıyor. Temmuz 2020 tarihinin gelmesi ile beraber asgari ücret ile çalışan vatandaşlar zam yapıldı mı sorusunu sıklıkla araştırmaya başladı. Ne kadar zam yapılacak? Merak ettiğiniz soruların ayrıntılı yanıtları haberimizin devamında…

A+A-

Asgari ücrete yılda iki defa Ocak ve Temmuz aylarında zam uygulanıyor. Temmuz 2020 tarihinin gelemsi ile beraber asgari ücret ile çalışan vatandaşlar zam yapıldı mı sorusunu sıklıkla araştırmaya başladı. Vatandaşlar Temmuz zammı ve ikramiye konusu hakkında resmi açıklama yapılıp yapılmadığını da merak ediyor. Ancak asgari ücretliye ikramiye konusu için henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Peki, asgari ücrete Temmuz zammı yapıldı mı? Ne kadar zam yapılacak?

Asgari Ücrete Yılda İki Kez Zam! İkramiye Yok!

Bildiğiniz üzere her yıl iki defa asgari ücrete enflasyon oranlarına göre zam uygulanıyor İlk zam yılbaşında Ocak ayında ikinci zam ise Temmuz ayında açıklanıyor. Temmuz ayının gelmesi ile beraber vatandaşlar yeni zam ve ikramiye konusunu merak ediyor. Ancak ikramiye konusunda herhangi resmi bir açıklama ne yazık ki yapılmadı.

Fakat şuan meclise sunulan ve görüşmeleri devam eden konulardan biri asgari ücrete vergi uygulamasının kaldırılmasına yöneliktir. Vergi alınmamasına ilişkin sunulan önergenin kabul edilmesi halinde bu durum asgari ücret ile çalışan tüm vatandaşlara zam olarak yansıyacak. Eğer önerge kabul edilirse yaklaşık 375 TL’lik bir zam olarak yansıyacağı ön görülüyor. 

Cumhurbaşkanı ‘’Müjde Var’’ Açıklama Yapmıştı!

Daha önce bir kanalda sorulara yanıt veren Cumhurbaşkanı kendisine yöneltilen bir soruya şu şekilde cevap vermişti;

‘’ Kesinlikle sizlere bir müjdemiz olacak, vatandaşlarımız çalışıyor.’’ Dedi. Bunun üzerine meclise asgari ücretten vergi alınmamasına ilişkin önerge sunulmuştu. Önergenin sonuçlanması vatandaşlar tarafından büyük bir heyecan ile beklenmeye devam ediyor.

Genel itibar ile 2020 yılı zamlı asgari ücret fiyatları ise şu şekilde yansımıştı; 2019 yılına nazaran net olarak %15,03 oranında yapılan zammın ardından brüt 2.943.00 TL olarak yansırken vatandaşın cebine giren net tutar ise 2.324,70 TL olarak görülüyor. Önergenin kabul olması halinde Temmuz zammı yerine geçecek zamla beraber net asgari ücretin 2.699,70 olması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler