1. HABERLER

  2. MEMUR

  3. Hükümet 10 Bin TL Temel İhtiyaç Kredisi İçin Düğmeye Bastı! 6 Ay Ertelemeli… Kimler Alabilecek, Şartlar Neler?
Hükümet 10 Bin TL Temel İhtiyaç Kredisi İçin Düğmeye Bastı! 6 Ay Ertelemeli… Kimler Alabilecek, Şartlar Neler?

Hükümet 10 Bin TL Temel İhtiyaç Kredisi İçin Düğmeye Bastı! 6 Ay Ertelemeli… Kimler Alabilecek, Şartlar Neler?

Borcu olanlar, borçlarını ödemek ve kısa süreli de olsa rahat bir hayat sürebilmek adına kredi başvurularında bulunuyorlar. Pandemi süresinde krediler oldukça önemli hale geldi. Pandemi süresinde kamu bankalarından düşük faizli ihtiyaç kredisi gelecek mi? Kimler alabilecek? Detaylar haberimizde….

A+A-

Borcu olanlar, borçlarını ödemek ve kısa süreli de olsa rahat bir hayat sürebilmek adına kredi başvurularında bulunuyorlar. Pandemi süresinde krediler oldukça önemli hale geldi. Pandemi süresinde kamu bankalarından düşük faizli ihtiyaç kredisi gelecek mi? 

Kredi alacak olan vatandaşlar Pandemi dolayısıyla oldukça zor zamanlar geçiriyor. Yetkililer ertelemeli kredi imkanı için düğmeye bastı. Toplamda 10 bin liraya kadar temel ihtiyaç kredisi imkanı sunuldu. Özellikle Pandemi süreciyle beraber kredilerde oldukça fazla faiz artışı olduğundan söz edebiliriz. Temel ihtiyaç desteği için kolları sıvayan yetkililer, ihtiyaç kredisi için başvuran kişilerin, emekli, asgari ücretli vatandaşlar gibi ihtiyaç sahibi vatandaşların yararlanmasına imkan sundu. Bu düşük faizli krediler doğrultusunda aldıkları krediyi toplamda 6 ay sonrasına kadar öteleyebilme imkanını buluyor. Okul sezonunun açılacağı ve masrafların ikiye katlanacağı şu günlerde ekonomik olarak vatandaş zorluk çekiyordu. Bunun çaresi olarak yetkililer düğmeye bastı. Yapılacak düşük faizli kredi imkanları sayesinde artan masraflara ilaç olacak düzenlemelerin yolda olduğu gündemde.

Kış mevsimi yaklaşırken, alım gücünün oldukça azaldığını ve iş sahiplerini ve çalışanların oldukça zor duruma düştüğünü söylemek mümkün. Artan enflasyon rakamları doğrultusunda insanlar krediye mecbur kaldılar. Artan faizler doğrultusunda kredi çekmek bile hayal oldu. Bu duruma el atan yetkililer temel destek kredisi için kolları sıvadı. 10 bin liralık bu büyük hamle düşük gelirli ailelerin yüzünü güldürdü.  Kamu Bankalarına 0,45 faiz oranlı, toplamda 6 ay ötelenebilen on bin liraya ulaşan kredi, kış günlerine yaklaşırken ilaç oldu.

Pandemi Sürecinde İlaç Gibi Oldu

Pandemi döneminde alım gücü azaldığı için Ziraat bankası, Halkbank ve Vakıfbank bir çok yardımda ve ihtiyaç sahipleri için öneride bulunmuştu. Son olarak alım gücü düşük aileleri bir nebze olsun ferahlatmak için düşük faizli kredi imkanı ile karşımıza çıktılar. 6 ay ötelenebilen düşük faizli kredi okul sezonu açılırken oldukça önemli oldu. 65 yaşı ve üstü kişiler, Pandemi sonrasındaki ekonomik olarak dengelenmeden sağ çıkabilmek için bu krediden faydalanabilirler. İşlerini kaybeden veya zor durumda olan tüm aileler için kredi imkanı sunan bu fırsat, tüketici için büyük destek haline geldi.

Ücretsiz izin konusunda tansiyon düşmüyor. İş sahiplerinin çalışanları zorunlu olarak ücretsiz izne çıkarttıklarında, çalışan işsiz oluyorlar. Gelir olmadığı zaman özellikle Pandemi döneminde yeni bir iş arayışında bulunamayan çalışan işsiz vatandaşlara son çare düşük faizli krediler oldu.  6 ay ötelemesi olan ihtiyaç kredisi bomba gibi düştü. Özellikle kamu bankalarından gelen bu hamle tüketiciyi sevindirdi. Tarihlerinin geçmesi üzerine 2. Faz olarak başvuruların tekrar açılması gündemde olurken, Tüketici Derneği Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu; ” Bu imkanın ikinci kez gerçekleştirilmesi gerekiyor.” İfadelerinde bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.