1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Huawei 5G modelleri 2020 yılında satış sunulacak
Huawei 5G modelleri 2020 yılında satış sunulacak

Huawei 5G modelleri 2020 yılında satış sunulacak

Cep telefonu teknolojisinde gelinen noktada önümüzde ki dönemde cep telefonu modellerine 5G teknolojisinin damga vuracağı iddia ediliyor.

A+A-

Cep telefonu sektöründe son yıllara damgasını vuran ve Apple firmasının en önemli rakibi haline gelen Huawei tüketicileri oldukça heyecanlandıracak bir açıklama yaptı. Buna göre 5G teknolojisine sahip modelleri yakında piyasaya çıkaracak olan Huawei firması uygun fiyatlı 5G Huawei modellerinin ne zaman tüketicilerle buluşacağını da açıkladı.

150 Dolar ile 300 Dolar arasında değişecek fiyatlarda satışa sunulması planlanan bu uygun fiyatlı 5G Huawei modellerinin 2020 yılının son çeyreğinde satışa sunulacağı açıklandı. Ülkemizde ise 2020 yılının Kasım ayında satışa sunulması planlanıyor.

Ülkemizde Vergilerler Fiyat Yükseliyor

Huawei tarafından bu uygun fiyatlı 5G modellerinin fiyatları 150 ile 300 dolar arasında olacağının açıklanmasına rağmen ülkemizde ki döviz fiyatlarının yüksekliği, yüksek vergiler ve kar marjları hesaba katıldığında 250 dolar değerinde olacak bir 5G Huawei modelinin ülkemizde 3000 TL gibi bir bedelle satışa sunulması planlanıyor.

Tabi bu rakam döviz fiyatları ve uygulanan vergilerin aynı kalması ile hesaplanan rakamlar olduğu önümüzdeki 10 aylık süreçte 3500 ile 4000 TL arasında da çıkabileceği iddia ediliyor. Bu telefonların Ram kapasitesinin ise 6 GB ile 10 GB arasında olacağı tahmin ediliyor. Huawei uygun fiyatlı cep telefonu satışı ile birlikte kendi işletim sistemi HarmanyOS’nin de kullanımını yaygınlaştırmayı amaçlıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.