1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. HSBC Bankasından Dolar Hakkında Flaş Açıklama! Altın ve Dolar Almak İçin Doğru Zaman Mı?
HSBC Bankasından Dolar Hakkında Flaş Açıklama! Altın ve Dolar Almak İçin Doğru Zaman Mı?

HSBC Bankasından Dolar Hakkında Flaş Açıklama! Altın ve Dolar Almak İçin Doğru Zaman Mı?

Merkez Bankası tarafından yapılan adımlar sonucunda dolar oldukça düşerken; Son 6 aylık süreç içerisindeki en uygun dönemini yaşayan dolar hakkında birçok yatırımcının farklı bir görüşü bulunuyor. HSBC dolar için açıklama bulundu ve dolar hakkında tahminlerde bulundu…

A+A-

HSBC, Merkez Bankası’nın hareketlerini göz önüne alarak dolar için tahminini 7,10 TL olarak belirlemişti. Ancak son yapılan açıklamaya göre dolar için başka bir tahmin daha geldi. Yeni hareketlenmeler ele alındı ve HSBC tarafından dolar tahmini olarak 6,50 TL olarak belirlendi.

Kurum tarafından yapılan açıklamaya göre Merkez Bankası’nın rezervlerini arttırması için doların farklı bir yol izleyebileceği öngörüldü. Kurumun sunduğu rapor içinde 5 farklı sebep ele alındı. Cari açığın devam eden azalması, dolar yatırımının azalması, Türkiye para birimindeki yatırımlara karşı talebin çoğalması, şeffaf para anlayışı ve Merkez Bankası’nın işleyişindeki sağlam duruş bu sebepler arasında yer aldı.

Amerika Birleşik Devletleri’nden Dolar Tahmini Geldi

Dünyanın en büyük şirketi olarak yer alan ve 1,9 trilyon $ varlığa sahip olan Citigroup yeni bir dolar tahmininde bulundu. Dolar oldukça değişken bir grafik izliyor ve Şubat ayında da oldukça fazla düşüş yaşadı. Şubat ayı devam ederken düşük olarak hala yer alıyor. Yatırım yapmak isteyen kişiler de dolar almak için doğru zaman mı? Diye araştırmalarda bulunuyorlar.

Dünyanın en büyük şirketlerinden birisi olarak yer alan Citigroup ise doların düşeceğini ve TL’nin daha da değerleneceğini açıkladı. Şirketin açıklamalarına göre Türk parası ile olan yatırımlar artıyor.

Ekonomistlerin görüşüne göre ülkeye devamlı olarak bir dolar girişi bulunuyor ve dolardaki düşüş hala sürecek. Beklentilere göre ise doların 6,8 ile 6,9 seviyelerine kadar inmesi öngörülüyor. Ancak kurun uzun süre boyunca bu kurlarda kalamayacağı düşünülüyor.

Altın Fiyatları Düşer Mi?

Altın fiyatları 1822 direncinin üzerinde bir süre kalarak; yatırım uzmanlarının hedefine ulaştı. Hafta içerisinde de trendi yukarıya taşıyan altın, yükseliş sinyallerini veriyor. Yatırım uzmanları bu dönemde yatırımcıların ellerindeki değerli madeni bekletmeleri ve yatırımlarını altın olarak değerlendirmelerini öneriyor.

Altın fiyatları düşer mi? Altın fiyatları yükselir mi? Sorusu sıklıkla sorulurken; milyonlarca kişi altın fiyatlarının yükselişe geçtiğini görünce yeniden alım yapmaya başladı. Peki, altın fiyatları ne kadar?

Altın Fiyatları Kapalı Çarşı

 

Altın

Alış

Satış

 

Gram Altın

6,19

6,20

 

Çeyrek Altın

673,46

689,39

 

Cumhuriyet Altını

2.793,00

2.835,00

 

Tam Altın

2.778,01

2.850,33

 

Yarım Altın

1.342,71

1.378,79

 

Ons Altın

1.836

1.836

 

Has Altın

417,36

417,42

 

22 Ayar Bilezik

383,87

384,54

 

Altın KG (Dolar)

58.736

58.746

 

Altın KG (Euro)

71.203

71.215

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.