1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Hıçkırık Koronavirüs Belirtisi Mi? Ünlü Doktor Şok Açıklamalarda Bulundu!
Hıçkırık Koronavirüs Belirtisi Mi? Ünlü Doktor Şok Açıklamalarda Bulundu!

Hıçkırık Koronavirüs Belirtisi Mi? Ünlü Doktor Şok Açıklamalarda Bulundu!

Prof Dr. Mustafa Necmi İlhan, Amerika’da yaşadığı hıçkırığın geçmemesi nedeni ile hastaneye giden hastaların koronavirüs testinin pozitif çıktığını söyledi. Daha önceden olmayan fakat yeni çıkan belirtilerinizin virüs nedeni ile olabileceğini ekleyen İlhan, hıçkırık için bu durumun pek mümkün olmadığını söyledi.

A+A-

Aynı zamanda Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı olan İlhan, virüsün en çok belirti gösterdiği durumların ateş ile solunum sıkıntısı ve öksürük olduğunu söyledi. Fakat sürecin ilerlemesi ile birlikte hastalar değişmekte ve farklı çeşitli bulgularında baş gösterdiğini ekledi.

Salgın Ne Zaman Bitecek?

Mevsim değişikliklerine bağlı olarak virüse bağlı vücudun gösterdiği belirtilerde değişecektir. İlhan, ’’Biz ilkbaharda koronavirüs ile yüzleştik. Yaz aylarını geride bırakıyor ve sonbahara geçiyoruz. Salgın hem dünyada hem de ülkemizde son baharda sonlanacak gibi görünmüyor. Koronavirüs ile alakalı tam bilgi sahibi olmamak ile birlikte hastaları gözlemleyip bu şekilde belirtileri saptayacağız.’’ Dedi.

Kronik hastalığı olanlarda belirtiler değişebilir. Bu neden ile vatandaşlar daha önce kendilerinde olmayan fakat sonradan ortaya çıkan belirtilerin baş göstermesi hâlinde pandemi hastanelerine başvurması gerekir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.