1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Hesaplara anında 252 TL ödeme olacak: Beklenen şartlar kaldırıldı ve sonunda ödemeler başladı…
Hesaplara anında 252 TL ödeme olacak: Beklenen şartlar kaldırıldı ve sonunda ödemeler başladı…

Hesaplara anında 252 TL ödeme olacak: Beklenen şartlar kaldırıldı ve sonunda ödemeler başladı…

Milyonlarca vatandaşı çok yakından ilgilendiren açıklamalar gelmeye devam ediyor. Tüm hesaplara anına 252 TL ödemeler gelecek. Talep dilekçeleri illa teslim edilmesine dair kararlar da kaldırıldı. Anında paralar direk herkesin hesabına yatacak.

A+A-

Çalışma hayatına devam eden milyonlarca kadına hükümet kanadından biri birinden farklı destekler gelmeye devam ediyor. Doğum durumlarında sigortalı olarak çalışma hayatına devam eden kadınlar için halk arasında süt parası olarak da bilinen emzirme ödenekleri veriliyor. Bu durum doğum izinlerine çıkan kadınların primlerinin de devlet tarafından karşılanması ile rahat bir nefes alınmasına yardımcı oluyor. Kamuda memur olarak çalışan kadınlardan işçilere kadar birçok kişinin muayene günleri içerisinde ücretsiz izinli sayılması sağlanıyor. Kişilerin banka hesaplarına TC kimlik numaralarına yapılan tanımlamalar ile yatırılıyor. Hükümet kanadından bir yandan da kadınlar için çeyiz paraları ödeniyor.

Ülkemizde çalışma hayatına devam eden kadın sayısı her geçen gün daha çok artmaya devam ediyor. Doğum yapan her kadın için hükümet kanadından 252 TL olarak süt parası veriliyor. Bunun için en ufak bir şart da aranmıyor. Anında doğumdan sonra çocuklarına kimlik çıkaranlar PTT şubelerine giderek ödemelerini alabilecekler. Bundan tüm anneler yararlanabilecekler.

Doğum borçlanması…

Sigortalı olarak çalışma hayatına devam eden kadınlar çalışma hayatına devam ettikleri sürede doğum yaparlarsa daha erken emekli olmak için doğum borçlanması da yapabilecekler. Bu sayede tam 6 yıl erken emekli olabilecekler. Her çocukta 2 yıl olarak borçlanma yapabilen kadınlar en fazla üç çocuk için borçlanma yaparak 6 yıl daha erken emekli olabilecek.

Doğum yapan kadınların çalışamadıkları sürelerde ücretli izinli sayılmaları söz konusu olmaya devam ediyor. Bu süreçlere ait kadınların prim ödemeleri de hükümet kanadından yapılıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum