1. HABERLER

  2. SSK

  3. Her Şey Değişti! SSK, Bağ-Kur, Memur ve Emekli Bunları Yaparak Maaşınızı 450 TL Fazla Çekebilirsiniz…
Her Şey Değişti! SSK, Bağ-Kur, Memur ve Emekli Bunları Yaparak Maaşınızı 450 TL Fazla Çekebilirsiniz…

Her Şey Değişti! SSK, Bağ-Kur, Memur ve Emekli Bunları Yaparak Maaşınızı 450 TL Fazla Çekebilirsiniz…

Virüs nedeni ile ekonominin sarsılmaya başladığı bu dönemde vatandaşlarımızı hayli sevindirecek bir haberimiz var. Memur, SGK, Bağkur ve emekli herkesi ilgilendiren bu habere göre maaşınızı 450 TL’ye kadar artırabilirsiniz. Peki, bunu nasıl yapabilirsiniz? Hangi koşullar dâhilinde maaşınızı 450 TL artırabilirsiniz? sorularınızın cevabı haberimizde…

A+A-

Virüs nedeni ile ekonominin sarsılmaya başladığı bu dönemde vatandaşlarımızı hayli sevindirecek bir haberimiz var. Memur, SGK, Bağkur ve emekli herkesi ilgilendiren bu habere göre maaşınızı 450 TL’ye kadar artırabilirsiniz. Peki, bunu nasıl yapabilirsiniz? Hangi koşullar dâhilinde maaşınızı 450 TL artırabilirsiniz?

Vatandaşların sigortalarının başlama tarihi 23.11.1992 öncesinde ise 53 yaş, bu tarih sonrası ise 54 yaş ve 9000 prim günü şartı dâhilinde emeklilik tahsis talebinde bulunabilirler.

Ödenen primlerin geri alınıp alınamayacağı konusunda vatandaşlarca merak edilen bir konudur. Sigorta primlerinizde iade talebinde bulunmak istiyorsanız emeklilik yaşını tamamlamış fakat borçlanma dâhil emekli olabilecek durumda bulunmayan vatandaşlara yapılır. Örneğin emeklilik yaşı 55 ve bu yaşa kadar 1500 prim ödediğinizi varsayalım. İlgili makama başvuruda bulunmanız hâlinde prim günlerinde işçi payları iade alınabiliyor. Dikkat edilmesi gereken nokta, geri alabileceğiniz tutar sistemde gördüğünüz hizmet dökümü değildir, görülen bu tutarın ancak yüzde 14’ünü alabileceksiniz.

Malul durumu var olan ya da engelli olan vatandaşlar için emekliliklerinde yaş şartı aranmaz. Emekli olmaya hak kazanmaları için gereken noktalar, rapor oranının yüzdesi ile hizmet süresi ve prim gün sayısıdır.

Engel Oranı En Az Yüzde 40 Olmalı!

Güvenlik soruşturması sebebi ile iş akdi feshedilen bir kişi, çalıştığı kuruma dava açar ve bu davanın sonuçlanma süresine kadar da farklı bir yerde çalışır ise, davayı kazanmasının ardından boşta geçen sürelerin tamamının ücretinin ödenmesi gerekmektedir. Aynı zamanda sigorta primlerinin de bildirilmesi gerekir. Dava süresince ilgilinin başka bir yer de çalışıp çalışmadığı kurumu ilgilendirmemekte ve yatırması gereken ücrette herhangi bir kesinti yapmamaktadır.

Yurtdışı borçlanmasıyla yapılan emeklilik sistemi 2019 Ağustos ayında yenilenmiştir. Yapılan bu değişikliğe göre borçlanma tutarı artırılmış, borçlanılacak süreler 4A yerine 4B kapsamında değerlendirilecektir.

Malulen emeklilik hakkından faydalanmak isterseniz engel oranınızın en az %40 olması gerekir. Alınan sağlık raporu çoklu hekim onayına tabidir. Şayet almış olduğunuz raporda engel yüzdesi malulen emekli olmanızın önüne geçiyorsa İl Sağlık Müdürlüğüne dilekçe vererek almış olduğunuz rapora itiraz edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum