1. HABERLER

  2. DEVLET YARDIMLARI

  3. Her aileye 500-900 TL arası destek ödemesi yapılacak..! Kimler bu yardımdan yararlanabilir?
Her aileye 500-900 TL arası destek ödemesi yapılacak..! Kimler bu yardımdan yararlanabilir?

Her aileye 500-900 TL arası destek ödemesi yapılacak..! Kimler bu yardımdan yararlanabilir?

Sosyal devlet anlayışının bu kadar ön planda yer almasından dolayı kaymakamlıklar aracılığı ile nakdi destekler devam ediyor. Şu an başvuru yapan vatandaşlar için 500 ve 900 TL arasında ödemeler devam ediyor. İhtiyacı olan aileler için başvurular da başladı. Peki nereden ve ödemeler nasıl alınacak? Kaymakamlıktan verilen nakit desteği nasıl alınır, başvuru şartları neler?

A+A-

Korona virüs süreçlerinde maddi zorluklar bir hayli ön plana geldi. Sosyal devlet anlayışının bu kadar ön planda yer almasından dolayı kaymakamlıklar aracılığı ile nakdi destekler devam ediyor. Şu an başvuru yapan vatandaşlar için 500 ve 900 TL arasında ödemeler devam ediyor. İhtiyacı olan aileler için başvurular da başladı. Peki nereden ve ödemeler nasıl alınacak? 

Her aileye 500 ve 900 TL arasında nakdi yardımlar devam ediyor. Başvurusu yapıldığı anlarda nakdi destekler verilmeye devam ediyor. Peki hangi şartlar ile kimlere verilecek?

Tüm aileler için müjde.

Okul çağında olan çocuklar için bekleniyor olan haberler de geldi. Evlenen vatandaşlardan engelli olan vatandaşlara kadar birçok süreç içerisinde yapılan destekler için öğrenci çocukların bulunması gerekiyor. Aileler içerisinde okula gitmeyen ve okumayan çocuklar kalmasın diye de 500 ve 800 TL arasında destekler verilmeye devam ediyor.

Sosyal devlet anlayışının bu kadar ön planda yer almasından dolayı çocukların eğitimleri yarım kalmasın diye maddi destekler de son hızı ile devam ediyor. Maddi durumların yetersiz olan ailelerin de çocukları okuyabilsin diye başvuru süreçleri başladı.

Ödenecek tutarlar

  1. Okul öncesinde yer alan çocuklar için her ay 500 TL ödeme
  2. İlk okul düzeyinde yer alan çocuklar için her ay 750 TL
  3. Orta okul düzeyinde yer alan çocuklar için her ay 800 TL
  4. Üniversite düzeyinde yer alan çocuklar için her ay 900 TL ödemeler devam ediyor.

Çocuğu olmayanlar için tam 600 TL yardımlar yapılacak

Sadece okula giden çocukları için değil bir yandan da çocuğu olmayan vatandaşlar için ödemeler devam ediyor. Fakirlik maaşı – kira yardımı – yakacak yardımları – nakdi yardımlar olmak üzere her aile için 600 ve 821 TK arasında ödemeler devam ediyor. Başvuru adımları kaymakamlıklar üzerinden devam ederken dar gelirli olan aileler adına farklı yardımlar da her an devam ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.