1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Hassas Ciltler İçin Ev Yapımı Cilt Bakım Maskeleri! Hassas Ciltlerin Bakımı İçin Öneriler ve Püf Noktaları! Makyaj Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli!
Hassas Ciltler İçin Ev Yapımı Cilt Bakım Maskeleri! Hassas Ciltlerin Bakımı İçin Öneriler ve Püf Noktaları! Makyaj Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli!

Hassas Ciltler İçin Ev Yapımı Cilt Bakım Maskeleri! Hassas Ciltlerin Bakımı İçin Öneriler ve Püf Noktaları! Makyaj Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli!

Hassas bir cildin cilt bariyeri, diğer cilt tiplerine kıyasla daha savunmasız olabilir ve bu da onları hasara daha yatkın hale getirir. Kızarıklık, kaşıntı, kuruluk ve tahriş, hassas bir cildin en belirgin belirtileri arasındadır. Hassas ciltler, çevresel faktörlere karşı savunmasız oldukları için hasara karşı daha hassastır. Hassas bir cilde sahipseniz cildinizin bakımını yaparken...

A+A-

Hassas bir cildin cilt bariyeri, diğer cilt tiplerine kıyasla daha savunmasız olabilir ve bu da onları hasara daha yatkın hale getirir. Kızarıklık, kaşıntı, kuruluk ve tahriş, hassas bir cildin en belirgin belirtileri arasındadır. Hassas ciltler, çevresel faktörlere karşı savunmasız oldukları için hasara karşı daha hassastır. Hassas bir cilde sahipseniz cildinizin bakımını yaparken onu da korumanız çok önemlidir. Bu yazımızda hassas cilde sahip kişiler için detaylı ipuçlarımız var.

HASSAS CİLDE SAHİP OLANLAR DİKKAT

Hassas bir cildin cilt bariyeri, diğer cilt tiplerine kıyasla daha savunmasız olabilir ve bu da onları hasara daha yatkın hale getirir. Hassas cilt bakımında cildin uygun bakım yöntemleriyle güçlendirilmesi çok önemlidir ve bu da özen gösterilmesini gerektirir. Dünya çapında kadınların %60-70'inde hassas cilt problemleri olduğu bilinmektedir. Hassas cilde sahip olan bayanlar daha dikkatli olmalı ve cildine zarar verebilecek davranışlardan kaçınmalıdır.

NEM EKSİKLİĞİ CİLDİ KURUTABİLİR

Kuruluk hassas ciltler için bir sorundur ve nem eksikliği cildin kurumasına neden olabilir. Hassas cilde sahip birçok kişinin cildi kurudur ve tahriş olma riski daha yüksektir. Hassas cildin belirli uyaranlara olumsuz tepki verme olasılığı daha yüksektir, bu da kaşıntı ve batma gibi rahatsız edici durumlara yol açar.

Cilt doğal olarak ölü cilt hücrelerini döker ve hassas cilde sahip kişilerde zaman zaman pul pul cilt görülebilir. Hassas cilde sahip kişilerde, tahriş edici maddelerin cilde nüfuz etmesine izin verebilecek zayıflamış bir cilt bariyeri vardır.

Cildinizi temizlerken hassas bir cildiniz varsa daha dikkatli olmalı, cildinizi kurutabilecek, tahriş edebilecek veya tahriş edebilecek temizleyicilerden kaçınmalısınız. Nazik, bitki bazlı nemlendirici temizleyiciler seçmek faydalı olabilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.