1. HABERLER

  2. KELEBEK

  3. Haluk Bilginer Kimdir? Haluk Bilginer Nereli ve Kaç Yaşındadır?
Haluk Bilginer Kimdir? Haluk Bilginer Nereli ve Kaç Yaşındadır?

Haluk Bilginer Kimdir? Haluk Bilginer Nereli ve Kaç Yaşındadır?

Emmy ödüllerinde en iyi erkek oyuncu ödülüne layık görülmesi ardından Haluk Bilginer daha çok merak edilmeye başlandı. Oynadığı filmler ve tiyatro oyunları sayesinde birçok ödül alan Haluk Bilginer 1990 senesinde Tiyatro Stüdyosu’nun kurucuları arasında yer almıştır. İşte başarılı oyuncu Haluk Bilginer'in hayat hikayesi ve ayrıntılar...

A+A-

Emmy ödüllerinde en iyi erkek oyuncu ödülüne layık görülmesi ardından Haluk Bilginer daha çok merak edilmeye başlandı. Oynadığı filmler ve tiyatro oyunları sayesinde birçok ödül alan Haluk Bilginer 1990 senesinde Tiyatro Stüdyosu’nun kurucuları arasında yer almıştır. Yine 1996 senesinde de Oyun Atölyesi’ni kurmuştur. Emmy ödüllerinde en iyi erkek oyuncu ödülünü alması ardından başarılarını katlamış ve daha geniş bir kitle tarafından hayatı merak edilmiştir. İşte Haluk Bilginer’in hayatı ve başarı hikayesi..

Haluk Bilginer’in Hayatı

5 Haziran 1954 yılında İzmir’de dünyaya gelen Haluk Bilginer’in hayatı Emmy ödüllerinde kazandığı en iyi erkek oyuncu ödülü ardından daha çok araştırılıyor. Babası sigortacı Tahsin Bilginer ve annesi de ev hanımı Bedriye Bilginer’dir. 3 kardeşten ortanca olan Haluk Bilginer, İzmir Türk Koleji’nde eğitim gördüğü son senede tiyatro kolunda yer almış ve Cahit Gürkan’ın öğrencisi olmuştur.

-252.jpg

Liseler arası yapılan bir tiyatro yarışmasında ilk ödülünü almıştır. Jüride yer alan Ragıp Haykır’ın davet etmesi üzerine İzmir Devlet Tiyatrosu’nda konuk oyuncu olarak çalışmaya başlamıştır. Lise eğitimi ardından Ankara Devlet Konservatuvarı tiyatro eğitimi almıştır. Mezun olması üzerine İngiltere’de Londra Müzik ve Drama Sanatları Akademisi’nde ileri tiyatro eğitimi görmüştür. 1980-1991 yılları arasında İngiltere’de çeşitli oyun ve müzikallerde yer almıştır.

Haluk Bilginer, 1997 yılında Gecenin Öteki Yüzü isimli sinema filmi çekimleri için İstanbul’a gelmiştir. Bir süre hayatı İstanbul-Londra arasında geçmiştir. 1990 yılında Zuhal Olcay ve Ahmet Levendoğlu ile birlikte Tiyatro Stüdyosu’nu kurmuştur. Burada Aldatma, Kan Kardeşleri, Derin Bir Soluk Al, Çöplük, Histeri ve Balkon oyunlarında başrol olarak oynamıştır.

00-120.jpg

1992 yılında ise Zuhal Olcay ile evlenmiştir. İkisi Hollywood’da İndianaJones filminde ve Türkiye’de İki Kadın filminde rol almıştır. 80. Adım, İstanbul Kanatlarımın Altında, Usta Beni Öldürsene ve Masumiyet gibi ödüllü filmlerde rol almıştır. Haluk Bilginer eşi Zuhal Olcay’dan 2004 yılında boşanmıştır. Ardından müzik sanatçısı Aşkın Nur Yengi ile 2006 yılında evlenerek Nazlı adında bir kızı olmuştur. Çift 2012 yılında yollarını ayırmıştır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.