1. HABERLER

  2. KREDİ

  3. Halkbank’tan müjde! kadın girişimcilere 100 bin TL kredi verecek…
Halkbank’tan müjde! kadın girişimcilere 100 bin TL kredi verecek…

Halkbank’tan müjde! kadın girişimcilere 100 bin TL kredi verecek…

Son dakika açıklamaları bu sefer de Halkbank genel müdürü Osman Arslan tarafından geldi. Banka aracılığı ile üreten kadınların zirvesinde konuşma yaparak 100 bin TL ye kadar finans destekleri verilecek olduğunu açıkladı.

A+A-

Son dakika açıklamaları bu sefer de Halkbank genel müdürü Osman Arslan tarafından geldi. Banka aracılığı ile üreten kadınların zirvesinde konuşma yaparak 100 bin TL ye kadar finans destekleri verilecek olduğunu açıkladı.

Halkbank genel müdürü Osman Arslan yaptığı açıklama sırasında kadın girişimciler için Üreten Türkiye’nin bankası sloganı ile beraber kadın girişimciler için 100 bin TL ye varan desteklerin verileceğini, bu zorlu günlerde yaratıcı fikirlerin ortaya çıkmasında rol almak istediklerini dile getirdi. 8 Mart Dünya kadınlar günü içerisinde yapılan bu jest kadınların gerçekten de kendi işlerini kurmak istedikleri sırada rahat bir nefes almasına yardımcı oldu. Toplumsal ve ekonomik anlamda gelişmelere katkı sunmak için hayallerinin peşlerinden gitmeye devam eden öncü kadınları bir araya getirmeye devam ediyor.

Kadın girişimcilere verilen öncelik…

Kadın girişimcilerin istihdam etme oranlarının artması için daha çok öncelik verildiğini dile getiren Halkbank genel müdürü Osman Arslan bir açıklamada bulundu. Açıklaması sırasında; ‘’ zirvede gerçekten de ilham veren kadınların ağırlanması, onlara ilham kaynağı olmak adına devam ediyoruz. Kendi işlerini kurmak üzere harekete geçen ya da gerçekten kurmuş olan kadınların daha cesaretli bir hale gelmelerini, onları teşvik etmek ve yılmadan bu zorlu yollarda yürümeleri adına moral olmayı tercih ediyoruz.

2020 yılı içerisinde 180 bin 500 kadın esnaf ve sanatkarlar için bir kısmında sıfır faiz oranı olacak şekilde ortalama olarak 8 milyar TL hazine ve maliye bakanlığı aracılığı ile faiz destekli kredi imkanları sunduk. Kadın girişimciler, bu süreçlerde bankamızın esnaf ve sanatkarlar için özel olarak hazırlamış olduğu hazine ve maliye bakanlığı faiz destekli sıfır faiz oranlı kredi desteklerinden yararlanabildiler. ‘’ sözlerine yer verdi.

225 bin TL destek…

KOSGEB aracılığı ile daha 30 yaşını aşmamış genç kadın girişimciler için en az 1 yıllık ustalık belgesi olan, KOSGEB eğitimlerini tamamlamış, ustalık belgesine uygun bir meslek ile iş yeri kurmak isteyen kişiler için 225 bin TL limitleri olan sıfır faizli kredi kullanma imkanları veriliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.