1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Hacker’ların Yeni Hedefi PS5 Olacak!
Hacker’ların Yeni Hedefi PS5 Olacak!

Hacker’ların Yeni Hedefi PS5 Olacak!

Siber güvenlik uzmanları yeni bir detay fark etti. Siber güvenlik uzmanları tarafından fark edilen detayda yeni sürüm Kasım ayında piyasaya çıkacak olan popüler oyun konsolu PlayStation’a yönelik son zamanlarda kimlik avcıları ve dolandırıcılar arasından fazlası ile artan bir ilgi olduğunu fark etti.

A+A-

Temmuz ve Eylül 2020 tarihleri arasında dünya genelinde adında PlayStation kelimesi geçen neredeyse 150 web sitesi keşfedildi. Uzmanlar sadece Eylül ayında 60’dan fazla benzer site ortaya çıkar. Fakat bu bilinen sayı bilinmeyen yüzlerce daha site olabilir. Bu web siteleri genellikle bir ön ödeme ya da kişisel bilgi karşılığında PlayStation 5 için ön sipariş teklifi sunuyor. Birkaç sitede normalin altında satışa çıkarılan ürün bazılarında ise büyük indirimler ile satışa sunuluyor. Bunun sebebi ise PlayStation 5’in piyasaya çıkmasının çok az bir zamanının kalması olarak biliniyor.

Kaspersky Web İçeriği Analiz Lideri ‘kullanıcılara internet üzerinden bir teklif gerçek olmayacak kadar iyiyse eğer bunun büyük olasılıkla bir aldatmaca olduğunu yeniden hatırlatmak istiyoruz’ diye açıklamada bulundu. Tüketiciler tuzağa düşmemek için satış ve ön sipariş mesajlarını güvenilir kaynaklardan etmeleri gerekir. Şüpheli mesajlaşma, şüpheli eposta ve sosyal ağlar aracılığı ile gönderilen iletilerdeki bağlantıları takip etmemelilerdir. Kaspersky Lab uzmanları, kimlik avı tehditlerinden korunabilmek adına birkaç öneride bulunuyor.

Kimlik Avı tehditlerine Karşı Korunmak İçin Öneriler

  • Gelen her bağlantı mesajlarını en az iki kez kontrol edip gerçekliğinden emin olun.
  • Bir web sitesinin güvenilir ve gerçek olduğundan herhangi bir şüpheniz var ise kesinlikle kişisel bilgilerinizi ve kimlik bilgilerinizi paylaşmayın. Sahte bir site olduğunu fark ettiğinizde ya da hissettiğiniz de hemen şifrenizi değiştirin eğer banka bilgilerinizi girdiyseniz hemen bankanızı arayarak durumu bildirin.
  • Web sitelerini ziyaret ederken mutlaka güvenli bir Wİ-Fİ ağı bağlantısı kullanın. Herkese açık Wİ-Fİ bağlantıları kullanmamaya özen gösterin.
  •  

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.