1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Tüm Zamanların Konut Satışı Rekoru Kırıldı
Tüm Zamanların Konut Satışı Rekoru Kırıldı

Tüm Zamanların Konut Satışı Rekoru Kırıldı

Türkiye genelinde 2019 Eylül ayında toplam 146 bin 903 adet konut satışı yapılarak aylık bazda değerlendirme yapıldığında tüm zamanların rekoru kırıldığı görülüyor.

A+A-

Türkiye genelinde 2019 yılı Eylül ayı itibari ile 146 bin 903 adet konut satışı gerçekleştirilerek tüm zamanların aylık konut satış rekorunun kırıldığı belirtiliyor.

Konu ile ilgili olarak Konutder Yönetim Kurulu Başkanı Z. Altan Elmas, bir önceki Ağustos ağı satı rakamları ile karşılaştırıldığında satışların yüzde 33, geçen yılın Eylül ayına göre ise yüzde 15 oranında arttığı bilgisini veriyor.

Konut satışlarının bu denli yüksek bir şekilde artmasında ve tüm zamanların aylın bazında satış rekorunun gelmesinde ise bankaların uzun bir aradan sonra düşürdüğü faiz oranları etkili olduğu belirtiliyor.

Artışın Devamı İçin Sıfır Konut Satışları Teşvik Edilmeli

Türkiye genelinde sıfır konut satışları bir önceki Ağustos ayı satışlarına göre yüzde 26 oranında bir artış göstererek 40 bin 634 adet olarak gerçekleştiği ifade ediliyor. Bu artış ile ilgili olarak Konutder Yönetim Kurulu Başkanı Z. Altan Elmas, “2019 yılında yeni ruhsat alımlarında çok ciddi bir düşüş yaşanıyordu.

Bu doğrultuda ilk 6 ayda sadece 120 bin ruhsat başvurusu yapıldı. Bu düşüş ile birlikte mevcut konutların değerinin arttığını ifade ediliyor. Başkan Elmas, maliyet artışlarının ev fiyatlarına çok büyük oranda yansıtılmadığı bir dönemde ev sahibi olmak isteyen tüm vatandaşların bu fiyat ve oranlardan yararlanarak ciddi bir kazanç ede edeceklerini belirtti. Ayrıca sıfır konut satışlarında ki artışın devam etmesi ve sürekli olması için bazı ek teşviklerin gerekli olduğu ifade edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.