1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Devlet Çeyiz Parası Veriyor! İşte Şartlar...
Devlet Çeyiz Parası Veriyor! İşte Şartlar...

Devlet Çeyiz Parası Veriyor! İşte Şartlar...

Devlet desteği alabileceğiniz seçenekler arasında çeyiz parası var. Devlet çeyiz parası veriyor. Peki, nasıl?

A+A-

Evet, sunulan devlet çeyiz parası istenen şartları sağlamanız halinde size de verilebilir. Yapılan açıklamalara göre çeyiz parası yetimler ve dullar için veriliyor. Çeyiz parası ve yetim aylığı insanların en çok merak ettiği konular arasında. Kaç kez ödeniyor ve tutar nedir sorularının yanıtı veriliyor.

Çeyiz Parası Nedir?

Öncelikle bilmeniz gereken çeyiz parasının; evlenme ödeneği olduğudur. Anne ya da babasından gelir – aylık alan kız çocuklarının evlenmeleri halinde, parasal yardım devlet tarafından yapılır. Buna çeyiz parası deniyor. Çeyiz parasından faydalanmak için hem yetim aylığı almak hem de yetim aylığı alırken evlenmek sağlamanız gereken şartlar arasında.

Çeyiz parası tutarı nedir?

Merak edilen bir diğer husus ise elbette devlet tarafından verilecek olan çeyiz parasının ne kadar olduğu. Bunun belirlemesi ise elbette aylığa göre oluyor. Kız çocuklarının evlenmeleri durumunda, iki yıllık 24 aylık maaşları peşin alırlar. Sosyal devlet olmanın gereği olan yetim aylığı ödemesi ise 24 aylık ödenmiş olur. Çeyiz parasının tutarı, bu durumda direkt olarak kişinin aylık aldığı tutarın 24 aylık olması şeklinde, bu şeklide bir tutar belirlemesi söz konusu olacak. Değerlendirip, ona göre hareket edebilirsiniz.

Çeyiz Parası Kaç Kere Alınır?

Sorulan, merak edilen bir diğer husus ise yapılacak olan bu yardım için kaç kere hak tanınıyor olduğu var. Alınan aylık için 24 ay ödeme yapılır. Örnek olarak annesinden babasından 750 TL ölüm aylığı alan kızın evlenmesi durumunda çeyiz parası 18.000 TL olacaktır. Evlenen kişilerin boşanması durumunda 24 ay geçmeden yeniden yetim aylığı bağlanması söz konusu değil. Talep edilen bu çeyiz parasının ödemesinin 1 kere mahsus bir şeklide gerçekleşecek olduğunu bilmelisiniz. SSK’lı ya da Bağkur’dan yetim aylığı alanlarından çeyiz yardımından yararlanmasında herhangi bir sakınca yoktur.

Sunulan bilgiler üzerinden şartların sağlanması durumunda, herhangi bir sorun olmadan belirlenen kriterlere de uygun şekilde çeyiz parası yetimli aylığı alabilirsiniz. Talep edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.