1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Bakan Albayrak’tan Kritik Enflasyon Değerlendirmesi
Bakan Albayrak’tan Kritik Enflasyon Değerlendirmesi

Bakan Albayrak’tan Kritik Enflasyon Değerlendirmesi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ekonomik gelişmeler, gelecek seneden beklentiler ve enflasyon hedefleri ile ilgili kritik açıklamalarda bulundu.

A+A-

Berat Albayrak kendi bakanlığının bütçesinin görüşüldüğü BMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda gerçekleştirdiği sunumda hem 2019 yılı hem de gelecek seneler ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.  2019 yılının ilk aylarının sancılı geçtiğini belirten Berat Albayrak alınan önlemlerin oldukça faydalı olduğunu ve artık ekonomide çarkların dönmeye başladığı aktardı. 

Enflasyon konusunda alınan kararların ve kararlı duruş neticesinde uzun bir aradan sonra tek haneli rakamların görüldüğünü belirten Ekonomi Bakanı faizlerinde inmesi ile birlikte birçok sektörde rakamların hızlı bir şekilde iyileştiğini açıkladı. Kamu bankalarının esnaf ve sanayicilere kredi desteğinin devam edeceğini açıklayan Albayrak esas ilerlemenin 2020 yılında yaşanacağını ve 2020 yılının oldukça verimli geçeceğini belirtti.

2022 Enflasyon Hedefi 4,9

Ekonomi ve Maliye Bakanı Berat Albayrak konuşmasının önemli bir bölümünü enflasyona ayırdığı görüldü. 2019 hedeflerinin oldukça zor şartlara ve dış güçlerin müdahalelerine rağmen tutturulacağını belirtirken kademeli olarak enflasyon rakamlarının inmeye devam edeceğini açıkladı. 2020 yılını tek haneli enflasyon rakamları ile tamamladıktan sonra 2022 yılında uzun bir aradan sonra enflasyon rakamlarının yüzde 5 seviyesinin altına inmesini amaçladıklarını belirtti. Bakan Albayrak konuşmasının sonunda hem Merkez Bankası hem de Kamu bankalarının yılsonunda tarihlerini en büyük karını açıklayacaklarını ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.