1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Antalya’dan Rekor Turizm Kazancı Devam Ediyor
Antalya’dan Rekor Turizm Kazancı Devam Ediyor

Antalya’dan Rekor Turizm Kazancı Devam Ediyor

Türkiye’de turizmin başkenti olarak görülen Antalya, Ekim ayında da rekor kırmaya devam ediyor. Turist akını Antalya’da hız kesmiyor.

A+A-

10 Ekim itibariyle 13 milyon 653 bin turist sayısına ulaştı. 2018 yılının aylık toplam rakamı olan 13 milyon 642 bini geçmeyi başararak Antalya’dan turizm geliri rekoru gelmiş oldu. Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, 16 milyon turist hedefi koyan Antalya’nın 14.5 milyon turist ile sezonu kapatma ihtimali olduğunu bildirdi.

‘‘Thomas Cook olayı dengeleri bozdu.’’

Günlük Ortalama 70 Bin Civarı

Antalya Havalimanı ve Gazipaşa Havalimanı verilerine bakıldığında, 1 – 10 Ekim tarihleri arasında kent, 694 bin civarı turist ağırlayarak rekor sayılara ulaşmayı başardı. Günlük ortalama ise 70 bine yakın turist olarak açıklandı. Ekim ayı 10 günlük verilerine bakıldığında is artış oranının %19 olduğu görüldü.

Rus Turist 5 Milyon

Yapılan açıklamalara göre Antalya’ya gelen turistler arasında Rus turist ise 5 milyon. Antalya havalimanın ve Alanya havalimanı verilerine bakıldığında, 193 ülkeden turist ağırlandığını görülüyor. En çok Türkiye’yi tercih edenler ise Ruslar. Ekim ayı itibari ile Rus turist sayısının 5 milyonu aştığını söyleyebiliriz. Rusların toplam turistte ki payı %38’lik dilimde görülüyor.

Antalya’nın yıl sonuna kadar turist ağırlaması beklenirken, oranların da değişeceği biliniyor. Son dakika açıklamaları değişen oranlarla yapılacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.