1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Doğu Akdeniz’de Sondaj 24 Saat İçinde Başlıyor
Doğu Akdeniz’de Sondaj 24 Saat İçinde Başlıyor

Doğu Akdeniz’de Sondaj 24 Saat İçinde Başlıyor

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, "Doğu Akdeniz'de Yavuz 24 saat içerisinde sondaj çalışmalarına başlıyor" açıklamasında bulundu.

A+A-

Doğu Akdeniz’de KKTC ve Türkiye’nin kıta sahanlığı içerisinde doğalgaz ve petrol arama faaliyetleri kapsamında sondaj çalışmalarına devam eden ultra derin özelliği ile sondaj çalışmalarına daha büyük bir boyut katacak olan su sondaj gemisi Yavuz’un 24 saat içinde bölgede sondaj faaliyetlerine başlayacağı açıklandı. Bu konu ve bölgedeki doğalgaz ve petrol arama çalışmaları ile ilgili açıklamayı gerçekleştiren Enerji Bakanı Dönmez, “Doğu Akdeniz’de Yavuz’un sondaj çalışmaları 24 saat içerisinde başlamış olacak” ifadelerini kullandı.

Yavuz Gemisi Yarın Sondaja Başlıyor

Enerji Bakanı Dönmez, Doğu Akdeniz’deki mevcut durum ve yeni sondaj çalışmaları hakkında ki açıklamasında, “ Bölgede İki adet sismik araştırma gemilerinin bulunduğunu ifade etti. Barbaros Lefkoşa sahasında sondaj ve arama çalışmalarının planlı bir şekilde devam ettiğini ifade eden Dönmez planları doğrultusunda araştırmaların yüzde 30’unun tamamlandığını açıkladı. Bakan bölgede aktif 2 sondaj gemilerinin bulunduğunu ve Fatih gemisinin çalışmalarının son bölümüne geldiğini ifade etti. Fatih Gemisi sondaj anlamında şu an itibari ile 4500 metrede bulunuyor. Bakan bu derinlikte net bir şey söylemenin doğru olmayacağını ve gerekli ölçümlerden sonra çalışma hakkında daha net sonuçlar ortaya çıkacağını açıkladı.  Bakan Dönmez Yavuz gemisinin de Güzelyurt 1 olarak adlandırılan bölgede sondaj kuyusuna vardığını ve 24 saate burada sondaj çalışmalarına başlayacağını açıkladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.