1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 26 Meslek İçin Daha Mesleki Yeterlilik Şartı Geldi!
26 Meslek İçin Daha Mesleki Yeterlilik Şartı Geldi!

26 Meslek İçin Daha Mesleki Yeterlilik Şartı Geldi!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından mesleki yeterlilik belgesi ile ilgili yeni açılmada 26 mesleğe daha mesleki yeterlilik belgesi alınmasının zorunlu hale getirildiğini açıkladı.

A+A-

Ülkemizde gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde birçok meslek gurubu için mesleki yeterlilik belgesi alma şartı getiriliyor. Bu mesleki yeterlilik şartı olmadan kişilerin o mesleği icra etmesine kesinlikle izin verilmiyor. Ülkemizde 2015 yılından itibaren uygulanan mesleki yeterlilik belgesi şartı sayesinde ülkemizde iş kalitesinin yükselmesinin yanında iş kazalarında da çok büyük oranda bir azalma yaşandığı görülüyor. Bu proje ile sektördeki nitelikli, bilinçli ve iş güvenliğini ilke edinen iş gücünün çalışma hayatına kazandırıldığı belirtiliyor.

143 Meslek İçin Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu Var

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk konu ile ilgili yaptığı açıklamasında 26 mesleğe daha mesleki yeterlilik belgesi alınması zorunluluğu getirilerek 2015 yılından beri toplamda 143 meslek için bu uygulamanın zorunla hale getirildiği belirtiliyor.

Ayrıca mesleki yeterlilik belgesinin zorunlu olduğu meslek gruplarında bu belge olmadan işçi çalıştıran iş yerleri içinde sıkı bir denetim uygulandığı belirtilirken bu meslekler ile ilgili tebliğ tarihinden itibaren hala mesleki yeterlilik belgesi olmadan işçi çalıştıran yeterlere para cezası uygulanacağı açıklandı. Mesleki yeterlilik belgesi almak isteyen kişiler için sınav ve belge ücretlerinin hükümet tarafından karşılandığı ve kişi ya da firmalar herhangi bir mali yük getirmeyeceği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.