1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. İktisatçı Emre Alkin’den Türkiye Ekonomisi Yorumu
İktisatçı Emre Alkin’den Türkiye Ekonomisi Yorumu

İktisatçı Emre Alkin’den Türkiye Ekonomisi Yorumu

Türkiye ekonomisi konusunda herkes endişeliyken, kaleme alınan bir yazı dikkat çekmeyi başardı. İşte detaylar…

A+A-

İktisatçı olan Emre Alkin, Türkiye ekonomisi konusuyla bir yazı yazdı. Analiz ettiği ve dikkat çektiği noktalar ile yazı kısa süre içinde konuşulan bir yazı oldu. Peki, yazının detayları nedir?

‘‘Kızanlar Kızsın, Ben Bir Daha Anlatacağım’’

Evet, yazının başlığı kızanlar kızsın, ben bir daha anlatacağım. Türkiye’nin genel durumundan, insanların genel yaşayışından bahsederek, ülke ekonomisine dikkat çeken iktisatçı, ülkenin mevcut olan ekonomisi için yazısını reel göstergeler ile açıkladı.

İşte, yazıdan bazı bölümler…

‘‘Eylül ayında en çok fiyatı artan harcama grupları; konut, su, elektrik, gaz ve diğer yakıtlar, hemen arkasından giyim ve ayakkabı olarak sıralanıyorlar. Her iki grupta da fiyat artışları yüzde 2 civarında. En çok düşenler ise gıda ve alkolsüz içecekler, eğlence ve kültür ile haberleşme olarak göze çarpıyor. Ancak buradaki düşüşler yüzde 0 ile 1 arasında’’ diyerek yazısına devam etti. ‘‘Elbette baz etkisinin olumsuz tarafını geride bıraktıktan sonra enflasyonda sert bir düşüş bekliyordum. Ancak eylül ayında enerji ve diğer mal ile hizmetlere gelen zamlardan sonra bu derece bir gerileme beklemiyordum. Hayat pahalılığı ile enflasyonun arasının giderek açıldığını da gözlemliyorum’’ Şeklinde bölümler de var. Son derece uzun bir yazı ile ülke ekonomisini yorumladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.