1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Kredi Taleplerinde Rekor Artış!
Kredi Taleplerinde Rekor Artış!

Kredi Taleplerinde Rekor Artış!

Ekonomik anlamda iyileşme ve oldukça düşen faiz oranları şile birlikte 4 ile 12 Kasım tarihleri arasında son dönemin yüksek kredi çekim rakamlarına ulaşıldığı belirtiliyor.

A+A-

Merkez Bankasının faiz düşürmesi sonucunda birçok kamu ve özel banka kredi faizlerinde ciddi anlamda faiz oranlarını indirmesi sonucunda 4 ile 12 Kasım arasında çekilen kredi miktarının 42 milyar TL’yi geçtiği görülüyor. Kasım ayının başında bazı özek banka konut kredisi faizlerini yüzde 1 seviyesinin altına çekerken birçok özel banka tüketici kredi faizlerini yüzde 1,10 seviyesinin de altına çektiği görülüyor. 

Bu sebeple konut almak ve ihtiyaçlarını gidermek isteyen yüzbinlerce kişinin son 10 günlük dönemde kredilere yoğun başvuru gösterdikleri görülüyor. Bankaların ekonomiye olan güvenlerinin artması ve önlerini daha rahat görmeleri ile birlikte kredi verme noktasında çok daha pozitif bir yaklaşım sergiledikleri görülüyor.

Çarklar Yeniden Dönmeye Başladı

1 haftada 42 milyar TL’lik bir kredi çekilerek son yılların en yüksek kredi rakamlarına ulaşıldığı görülüyor. Kredi çekme oranının artması ile birlikte başta konut ve otomotiv olmak üzere birçok sektörde çarkların yeniden dönmeye başladığı görülüyor.

2019 yılının başlarında neredeyse durma noktasında elen konut ve otomotiv satışlarının tekrar ideal seviyelere yaklaştığı ve 2020 yılının bu anlamda tamamen toparlanmanın gerçekleştiği bir yıl olacağı ifade ediliyor. Çekilen 42 milyar TL’lik kredi miktarında en çok konut kredisi çekildiği ve ev stoklarının azalmaya başladığı belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.