1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. İşsizlik Daha Çok Kadınları Etkiledi!
İşsizlik Daha Çok Kadınları Etkiledi!

İşsizlik Daha Çok Kadınları Etkiledi!

14,2 seviyesine kadar çıkan işsizlik rakamları incelendiğinde ülkemizde işsizlik sorunundan daha çok kadınların etkilendiği görülüyor.

A+A-

Ekonomide oluşan iyimser havaya rağmen işsizlik rakamlarında büyük artış yaşanması beraberinde de tartışmaları doğurdu. Özellikle işsizlik rakamlarının 2019 Ağustos döneminde yüzde 2,9’luk bir artış ile 14,2 kadar çıkması ile birlikte işsizliğin nedenleri ve nasıl çözüleceği konusunda çeşitli görüşler dile getiriliyor. Ağustos ayı işsizlik rakamlarında en çok dikkat çeken nokta ise işsizlik sorunun kadınları daha çok etkilemiş olduğu gerçeğidir.

Ülkemizde genç işsizlik oranı yüzde 27,4 gibi oldukça yüksek seviyede iken bu oranın 2019 Ağustos döneminde kentli kadın işsizlerde yüzde 42,6 gibi korkutucu bir seviyeye çıktığı görülüyor. İşten çıkarılmalarda daha çok kadınların tercih edilmesi yine işe alımlarda kadınların daha geri planda düşünülmesi ile birlikte işsizlik sorunun kadınlar üzerinde etkisinin çok daha fazla olduğu görülüyor.

Sosyal Dengede Bozulmalar Oluyor

Kadın işsiz sayısının her geçen gün artması ile birlikte aile içi sosyal dengenin de erkek lehine bozulmaya başladığı görülüyor. Son dönemde işsizlik nedeniyle yaşanan ayrılıklarında artması ile birlikte eğer işsizlik rakamlarının çok hızlı bir şekilde indirilmemesi halinde orta ve uzun vadede aile içi huzurunda kritik seviyelere kadar düşebileceği ön görülüyor. Kadın işsizlere yönelik alımların desteklenmesi gerektiği ancak bu sayede kadın ve erkek arasında iş dengesinin sağlanabileceği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.