1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Millilerimizden Tarihi Zafer
Millilerimizden Tarihi Zafer

Millilerimizden Tarihi Zafer

A Milli Futbol takımımız Avrupa Şampiyonası’na katılmak adına dün oynadığı maçta 90. Dakikada bulduğu golle Arnavutluk milli takımını 1-0 mağlup etti.

A+A-

Amilli futbol takımımız son yıllarda büyük organizasyonlara gidemezken ülke futbolumuzda sürekli bir gerileme gösteriyordu. Bu sebeple son yıllarda hiç olmadığı kadar genç, yetenekli ve geniş oyuncu havuzuna sahip olduğumuz bu dönemde ülke olarak 2020 Avrupa Futbol Şampiyonasına katılmak en önemli hedeflerimiz arasında yer alıyordu. Bu doğrultuda fırtına gibi başladığımız gruplarda dün itibari ile aldığımız galibiyet ile gruplara katılma şansımızın yüzde 90’lara çıktığı görüldü. Millilerimiz maça çok istekli başlasa da Arnavutluk defansını aşmakta oldukça zorlandığı görüldü. Hatta maçın sonlarına doğru Arnavutluk takımı kontra ataklarla tehlikeli olduğu anlarda ise kalecimiz Mert Günok yaptığı kurtarışlarla geriye düşmemizi engelledi. Maçın son dakikalarında ise maç boyunca çok iyi oynayan Arnavutluk defansı ve kaleci arasında yaşanan anlaşmazlıktan yararlanan Cenk seken topa vurduğu kafa vuruşu ile altın değerinde 3 puanını sahibi olmamızı sağladı.

Fransa Deplasmanda İzlanda’yı Yenerek İşimizi Kolaylaştırdı

Grubun diğer maçında ise grupta 15 puan ile zirveyi paylaştığımız Fransa deplasmanda İzlanda’yı 1-0 yenerek Avrupa Şampiyonasına gitme yolunda işimizi oldukça kolaylaştırdığı görüldü. Milli takımımız 18 puana yükselirken İzlanda 12 puanda kaldı. Evimizde oynayacağımız İzlanda ve kolay Andora maçlarından alacağımız 4 puan ile finallere gitmeyi garantiliyoruz. Ayrıca milli takımımız Pazar günü deplasmanda oynayacağı Fransa maçından alacağı bir beraberlikle bile finallere gitmeyi yüzde 99 olarak garantiliyoruz. Beraberlikte İzlanda maçında olası bir mağlubiyette bile Andora takımını yenmemiz yeterli oluyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.