1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Türkiye Ekonomisi Tehdit Altında mı?
Türkiye Ekonomisi Tehdit Altında mı?

Türkiye Ekonomisi Tehdit Altında mı?

Donald Trump, son birkaç gündür Türkiye ekonomisini açık bir şekilde tehdit ediyor. Akıllara Ağustos 2018’de yaşanan kur şoku geliyor.

A+A-

Elbette Türkiye ekonomisi için  büyük önlemler alındı. Ekonomi yönetiminin Ağustos 2018’de yaşanan şoktan sonra aldığı tedbir ev önlemler, günümüzde yaşanacak şok etkilerinin karşısında durmaya yetiyor. Yapılan yapısal değişikliklerin bu hususta etkisi büyük. Ekonomi yönetiminin son bir yılda attığı adımlardan üçü öne çıkmaya devam ediyor.

Ekonomide Atılan 3 Adım

Güçlü bir ekonomi için önlemler alınıyor. Son dönemde yapılan ve ekonominin ayakta durmasını sağlayan 3 adım var. Bunlar;

  • Güçlü ve manipülasyonların önlendiği bir swap piyasası
  • Cari açığın cari fazlaya dönmesi ve üretim öncelikli model
  • Düşük faiz, rekabetçi kur ortamı

Yukarıda verilen adımlar, Türkiye ekonomisi ne durumda sorusunun aslında şok etkisi değil şeklinde yanıtlanmasını sağlıyor. Büyük ölçüde yaşanan durumlar karşısında ayakta durması, öncesinde alınan önlemler ile mümkün oluyor.

Yeni Ekonomi Piyasasından Olumlu Etki

Türkiye’nin ekonomik durumuna YEP güven veriyoruz. Her alanda ayakları yere bir, günü değil geleceği kurtarmaya odaklanan programlar sayesinde, ülkenin ekonomik durumunun ayakta durması sağlanıyor. Türkiye’nin önümüzde ki yıllarda büyüme göstererek ilerlemesi ise son derece avantajlı sonuçlar doğurması bekleniyor. Bütçe açığından taviz verilmemesi adına Yeni Ekonomi piyasası desteği ile olumsuz durumların ekonomiden uzaklaştırılması hedefleniyor. Ekonomi gündemi değişiyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.