1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Haydarpaşa İhalesiyle İlgili Ulaştırma Bakanlığı'ndan Açıklama
Haydarpaşa İhalesiyle İlgili Ulaştırma Bakanlığı'ndan Açıklama

Haydarpaşa İhalesiyle İlgili Ulaştırma Bakanlığı'ndan Açıklama

İBB’nin kazanamadığı Haydarpaşa Garı ihalesiyle ilgili Bakan Turhan’dan açıklama geldi ve İmamoğlu yine sinirlendi.

A+A-

Yeni kurulan ve eskiden İBB’de çalışan bir çalışanın sahibi olduğu şirketin kazandığı Haydarpaşa Garı ihalesi, tüm hızıyla tartışılmaya devam ediyor. Bugün bir grup vatandaşın adliye önüne giderek İmamoğlu’nun başlattığı yasal sürece destek vermesi ipleri iyice gerdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu konunun peşini bırakmayacaklarını açıkladı. Bakan ise belediyenin gerekli şartları yerine getirmediği için ihaleyi kaybettiğini öne sürdü.

Geçtiğimiz günlerde İmamoğlu’nun halkın kullanımına sunmak için ihaleyi almak istediğini söylemesi gündemi değiştirmişti. 10 bin liralık sermayeyle eski İBB çalışanı tarafından kurulan bir firmanın kazandığı ihaleyi kaybetmesinin hukuki olmadığını öne süren İmamoğlu, kullanılmayan alanların kiralanmasıyla ilgili ne pahasına olursa olsun alacağını söylemişti. Belediyeye tahsis edilmesini istediği alanları ihaleye açan bakanlığı suçlayan İmamoğlu hukuk mücadelesine devam edeceğini söylemişti.

İBB’nin İhaleye Girmesi Etik Değil

Bakan Turhan imar ve diğer izinler için belediyeden izin alınacaktır diyerek başından İBB’nin ihaleye girmesinin etik dışı olduğunu söyledi. Düşük teklif veren belediyenin değil de diğer firmanın kazanmasını haklı bulan bakan, üzülerek izlediğini söylediği İmamoğlu’nun  neden rahatsız olduğunu da anlamadığını söyledi. 350 bin kira veren yerine 100 bin kira verene ihalenin verilmesinin doğru olmadığını söyleyen bakanın konuya müdahil olması dikkat çekti. İmamoğlu’nu zorbalıkla suçlayan bakan Turhan milli beraberliğin önemli olduğu bugünlerde İmamoğlu’nun ihale peşinde koşmasını doğru bulmadı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.