1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Turizmde Veriler İyiyi Gösteriyor
Turizmde Veriler İyiyi Gösteriyor

Turizmde Veriler İyiyi Gösteriyor

Turizm sektöründe yaz sezonunun bitmesi ile birlikte ekonomik anlamda sonuç verileri de gelmeye başladı. Sadece Antalya’ya gelen turist sayısı artışı bile tek başına moral verici rakamlara ulaştı.

A+A-

Geçtiğimiz yıl bütün bir sene boyunca 13 milyon 642 bin olan Antalya’ya gelen yabancı turist sayısı bu sene için daha 15 Ekim itibariyle 14 milyonu geçti. Yıl sonuna kadar bu rakamın 15 milyonu da geçmesi ve hedeflenen 16 milyona ulaşması bekleniyor.

Dünyada ve ülkemizde yaşanan olumsuz politik gelişmelere rağmen yabancı turistler için özellikle Antalya’nın cazibesini koruduğu da böylece ortaya çıktı.

Antalya bu sayı ile tarihinde turizm rekoru da kırmış oldu. Antalya İl Turizm Müdürlüğü tarafından açıklanan verilere göre şehir bu yıl 193 ülkeden gelen misafirlerini ağırladı.

İlk sırada Antalya’ya gelen Rus turistler geçen yıl olduğu gibi gene başı çektiler. 1 Ocak ile 15 Ekim 2019 tarihlerinde Rus turist sayısında yüzde 15’lik bir artış yaşandı ki bu da 5 milyon 171 bin kişinin geldiğini anlatıyor.

Antalya’ya Turist Gönderen Diğer Ülkeler

Turizm merkezimiz olan Antalya’ya gelen yabancı turistler içinde ikinci sırayı Almanlar alıyor. Şehre bu yıl yüzde 16’lık bir artışla toplamda 2 milyon 347 bin Alman turist geldi. Ukrayna 776 bin, İngiltere 656 bin, Polonya 516 bin, Hollanda ise 397 bin kişi ile sıralamadaki yerlerini aldı.

iyi gitmeyen kafeyi kapatabileceği konuşuluyor. Ayda 125 bin lira nafaka aldığı açıklanan Subaşı ya kafeyi kapatacak ya da kirayı kendi ödeyecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.