1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Sigarada Yeni Yasaklar Başlıyor
Sigarada Yeni Yasaklar Başlıyor

Sigarada Yeni Yasaklar Başlıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan sigara konusunda tek tip paket uygulamasına geçileceğini ve elektronik sigaraya yasak geleceğini söyledi.

A+A-

Sigara konusunda kamu sağlığını olumsuz etkileyecek bir problem daha çözüme kavuşuyor. Elektronik sigaranın da yasaklanacağını müjdeleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sigara paketlerinde de tek tip paketleme yapılacağını söyledi.

Rize Tanıtım Günleri konuşmasında açıklama yapan Cumhurbaşkanı, kasaya da keseye de vücuda yasaktır diyerek haram olduğunu ifade ettiği sigara konusunda yeni bir açılıma imza attı.

Kimseyi zenginleştirirken zehirlenmeyeceklerini söyleyerek gençlere ve yetişkinlere bu bağımlılıktan kurtulma mesajı veren Cumhurbaşkanı, yatırım konusunda da taviz verilmeyecek dedi.

Özellikle üretim konusunda Türkiye’ye yatırım yapacak olan sigara fabrikalarının başarısız olacağı mesajı verildi. Ticaret Bakanı da bu konuda uyarıldı.

Paketler İlgi Çekici Olmayacak

Paketlerin üzerinde hiçbir şekilde dikkat çekici unsur olmayacağını söyleyen Erdoğan, yurt dışındaki duman odalarını devreye sokacaklarını da söyledi. Böylece  sigara içme ortamlarını rahatsız edici şekilde sunarak sigara bağımlılığından kurtulmak hedeflenecek.

Özellikle dünya genelinde çok sayı kişinin kullandığı elektronik sigaralar konusunda da gerekeni yapacakları söyleyen Erdoğan, hiçbir unsurun tütününü özendirmeyeceğini ifade ediyor. Ülkemizde kapalı alanlar ve duraklarda sigara içmek yasak ancak hiçbir kimse bu yasağa uymuyor.

Sigara dumanından rahatsız olan birçok kişi şikayet etmesine rağmen göz yumanlar nedeniyle yasakların uygulanması gerçekleşmiyor. Özellikle alkollü ortamlarda belirli saatlerden sonra sigara kullanımına göz yumuluyor

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.