1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 2020 Yeni Teşvikler Kapıda
2020 Yeni Teşvikler Kapıda

2020 Yeni Teşvikler Kapıda

İstihdamın artması ve işletmelerin kepenk kapatmaması için 2020 teşvikleri 25.3 milyar olarak belirlendi.

A+A-

2020 teşvikleri işletmelerin ayakta kalmasını sağlarken işverene prim konusunda kolaylık sağlayacak. 25.3 milyar Türk Lirası değerindeki bütçe kapsamında esnaf kredilerinde geri ödeme süresi 5 yıla çıkarılırken, prim desteği de artacak. SGK’ya aktarılacak olan bu miktar 2 milyonu aşkın işyeri ve milyonlarca çalışanları ilgilendiriyor.

İlk Kez İşe Girenlere Prim Avantajı

Bu yıl da devam eden ilk kez işe girecek olanlara prim desteği devam edecek. İşveren sadece maaş ödemiş olacak. 18-25 yaş arasındaki gençler için de maliyetleri devlet karşılayacak ve işbaşı eğitim teşvikleri arttırılacak. İşveren prim teşvikleri yanında asgari ücret desteği de süreceği için çok sayıda kişi işinde çalışmaya devam edebilecek. Geçen yıl 70 bin çalışanın primini devlet karşılaşmış ve işletmeler de rahat bir nefes almıştı. Devam etmesi talebi olumlu karşılanan işletmeler önümüzdeki yıl da prim avantajı elde edecek.

Esnaf Kredilerinde Vade 5 Yıl Oluyor

Esnaf kredilerilerinde vade 4 yıldan 5 yıla çıkarılırken kredi kullanma koşulları da kolaylaşacak. Halkbank kredi komisyonlarının %1 oranına çekileceğini ifade ederken 100 bin liraya kadar olan kredilerde yüzde 2 oranı hesaba katılacak. En az bir eleman alımı için teşvik yaratan işletmelerin hem istihdamı desteklemeleri hem de faaliyetlerini sürdürmeleri için devlet müdahale etmiş olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.