1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Otomobilde Çıkan Hayvan Çeşitleri Şaşırttı
Otomobilde Çıkan Hayvan Çeşitleri Şaşırttı

Otomobilde Çıkan Hayvan Çeşitleri Şaşırttı

Edirne'de, Kapıkule Sınır Kapısı'nda yapılan aramada, yurda otomobil içerisinde kaçak olarak sokulmak istenen pitonlar, yavru timsah ile kertenkeleler ele geçirildi.

A+A-

Kapıkule Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yapmak amacıyla gelen Bulgaristan uyruklu R.D.M.’nin otomobili durdurularak, gümrük görevlilerince rutin kontrol araması gerçekleştirildiği bilgisi alındı. Yapılan bu kontrol sırasında otomobilin bagaj kısmının, stepne boşluğuna gizlenen canlı 2 piton ele geçiriliyor.

Pitonların ele geçirilmesinden sonra araç için daha detaylı bir arama yapmak amacıyla X-ray taramasına sokulması ile birlikte diğer hayvanlarda bulunuyor. Otomobilde X-ray cihazı ile yapılan detaylı aramada, bagajın yan duvarlarına gizlenen 1 yavru timsah, 10 yavru kertenkele ile 4 yavru daha bulunduğu anlaşıldı.

Yakalanan Hayvanlar Hayvanat Bahçesine Gönderildi

Kapıkule Sınır Kapısı’nda, gerçekleştirilen rutin otomobil araması sırasında ülkeye kaçak olarak sokulmak istenirken ele geçirilen piton, yavru timsah ve kertenkeleler İstanbul’da hayvanat bahçesine teslim edilmek üzere uzmanlar eşliğinde yola çıkarıldığı bilgisi paylaşıldı.

Edirne’ye akşam saatlerinde gerçekleşen bu olay sonrasında İstanbul Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü’nden gelen ekipler, Milli Parklar Müdürlüğü’nde tutulan 2 piton, yavru timsah ve 10 kertenkele yavrusunu milli parklar aracına koyup İstanbul’da hayvanat bahçesine götürmek üzere yola çıktılar.

Ülkemizde son dönemde yapılan sıkı denetimler sayesinde gümrüklerde hayvan kaçakçı8lık oranının son yılarlın en düşük düzeyine indiği görülüyor. Bu anlamda yeni nesil teknolojik cihazlarında bu gelişmede oldukça büyük bir rolü olduğu görülüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.