1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Dolandırıcı İnşaat Firmalarından Garip Taktik
Dolandırıcı İnşaat Firmalarından Garip Taktik

Dolandırıcı İnşaat Firmalarından Garip Taktik

İstanbul’da kurdukları emlak ofisinde vatandaşlara kimliklerinin getirme karşılığında ev vaat ederek onarlın 150 milyon TL dolandıran çete çökertildi.

A+A-

İstanbul’da kurdukları sahte emlak ofislerinde vatandaşlara daire ve arsa satma bahanesiyle 150 milyon lira dolandırdığı iddia edilen şebeke yapılan operasyon ile çökertildiği bilgisi edinildi.

İstanbul’da ki 6 ilçede eş zamanlı bir şekilde gerçekleştirilen operasyonda 8’i kadın 30 kişi gözaltına alındığı bilgisine ulaşıldı.

Konu ile ilgili olarak İstanbul’da savcılığa başvuran birçok vatandaş, Beylikdüzü ve Esenyurt ilçelerinde 4 ayrı inşaat firması tarafından dolandırıldıklarını iddia ederek şikâyetçi olduklar.

Konu ile ilgili iddialara göre ilçelerde radyolara verilen “Kimliği getr, daireyi götür’ sloganı ile birçok kişiye sahte evrak düzenlenerek ev ve arsa satıldığı belirtiliyor.

150 Milyonluk Vurgun

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından savcılığın talimatı ile 5 aylık bir çalışmanın ardından harekete geçilerek operasyonların düzenlendiği belirtiliyor.

Esenyurt'ta 24, Avcılar'da 4, Küçükçekmece'de 2, Beylikdüzü, Başakşehir ve Arnavutköy'de birer olmak üzere 33 adrese eş zamanlı operasyonlar yapılarak söz konusu çete çökertiliyor.

Operasyonda 8’si kadın 30 şüpheli gözaltına alınırken 2 şüphelinin ise hala aranmasına devam ediliyor. Olayla ilgili detaylı araştırmada ise, şüphelilerin birçok vatandaşa olmayan arsa ve daireler sahte belgelere düzenleyerek sattıkları belirlendi.

150 milyonluk vurgunun yapıldığı olayda şimdiye kadar 100’ün üzerinde mağdurun suç duyurusu bulunuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.