1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Para Piyasalarında Dalgalanma Devam Ediyor
Para Piyasalarında Dalgalanma Devam Ediyor

Para Piyasalarında Dalgalanma Devam Ediyor

Ülkemizdeki para piyasaları ‘’Barış Pınarı Harekatı’’ kapsamında yaşanan siyasal gelişmeler ile birlikte gün içerisinde oldukça dalgalı bir seyir izliyor.

A+A-

Operasyonun başladığı 9 Eylül tarihinden itibaren hem döviz piyasaları hem de İstanbul Menkul Kıymetler Borsasının oldukça dalgalı bir seyir izlediği görülüyor. Dün özelinde ise güne ekside başlayan Borsa İstanbul bir süre yatay seyrettiği görülüyor.

Operasyon ile ilgili gelişmeler ve ABD tarafından yapılması beklenen yatırımlar ile ilgili beklentiler sonucunda gün boyunca ekside kalan Borsa İstanbul olumlu gelişmelerin artacağı tahminleri ile son bölümde yükseldiği görüldü.

Özellikle son dönemde büyük düşüş yaşayan banka hisselerinde yaşanılan toparlanma sonucunda Borsa 100 Endeksi günü yüzde 0,81 artarak 94 bin 986 puanda kapattığı görülüyor.  Yarın için ise bu artışın devam edip etmeyeceği Türkiye ile ABD arasında karşılıklı açıklamalar ve adımlar ile belli olacağa benziyor.

Dolar Kuru Oldukça Hareketliydi

Gün içerisinde dolar kurunda ise son zamanlarda olmadık bir hareketlilik yaşandığı görülüyor. Güne 5,90 seviyelerinde başlayan dolar kuru bir süre bu seviyelerde devam ettikten sonra akşam saatlerinde 5,84 seviyelerine kadar inmişti.

Fakat özellikle ABD cephesinden gelen olumsuz açıklamalar sonrasında dolar kurunun tekrar ve hızlı bir şekilde 5,92 ile 5,85 seviyeleri arasında değiştiği görülüyor. Haftanın son günü olan Cuma günü ise Dolar kurunun 5,90 ile 5,85 seviyeleri arasında yatay bir seyir sergileyeceği düşünülüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.