1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Gripten nasıl korunulur? Grip İçin Hangi Besinler Tüketilmeli?
Gripten nasıl korunulur? Grip İçin Hangi Besinler Tüketilmeli?

Gripten nasıl korunulur? Grip İçin Hangi Besinler Tüketilmeli?

Yaz mevsiminin bitmesi beraberinde artık havalar da son derece soğumuş durumda. Birbirinden tehlikeli olan grip virüsleri de şu an için misafirlerimiz konumundalar. Peki Gripten nasıl korunulur hangi besinler tüketilir? Detaylar haberimizde...

A+A-

Yaz mevsiminin bitmesi beraberinde artık havalar da son derece soğumuş durumda. Birbirinden tehlikeli olan grip virüsleri de şu an için misafirlerimiz konumundalar.  Sağlık haberlerine de bakacak olursak bu seneki grip virüslerine ilaçlar çok etki etmiyor. Çünkü vücudumuz ve virüsler artık ilaçlara bağışıklık kazanmış durumdalar. Gripten nasıl korunacağınıza gelirsek ellerinizi oldukça sık bir şekilde yıkamalısınız. Ellerinizi sık yıkadığınız zaman el beraberinde bulaşan virüslere karşı son derece harika bir korunma yöntemi oluşturmuş olacaksınız. Hapşırdığınız zaman ağzınızı da eliniz ile kapatırsanız etrafa dokunduğunuz zaman bu virüsler hızlıca yayılır ve oralar da yaşarlar. Kışın hasta bireylerden kesinlikle uzak durmalıyız. İnsanlar hasta olmasalar bile çoğu zaman kalabalık ortamlardan uzakta olmalısınız. Bazı durumlarda da işiniz nedeni ile sürekli tokalaşmanız gerekiyorsa kesinlikle ellerinizi yıkamalı veya çeşitli koruyucu jeller kullanmalısınız.

Grip İçin Hangi Besinler Tüketilmeli?

Tüketiyor olduğunuz besinlere de aşırı derece de dikkat etmeniz önem arz etmektedir. Grip için hangi besinleri tüketmeliyiz derseniz yüksek oranlarda sebze ve meyve tüketmelisiniz. C vitaminin de vücudunuzdan asla eksik etmemelisiniz. Özellikle de b mevsimler de alkol ve sigara kullanımını ortadan kaldırmanız gerekmektedir. Gribe sık bir şekilde yakalanıyorsanız mutlaka alkol ve sigara kullanıyorsunuzdur. Buna ek olarak stresli olmamalısınız. Stres insanların bağışıklık sistemini yavaşlatmaktadır. Bu sayede gribe çok daha kolay yakalanmanıza olanak tanır. Bolca egzersiz yapın eğer egzersiz yaparsanız vücudunuzun ısısı yükselir ve terleme beraberinde sıvılarınız da tazelenmiş olur. Buna ek olarak toksinlerinizin de dışarıya atılmasını sağlamaktadır. Düzenli egzersiz ve spor yapan kişiler gribe çok daha az yakalanmaktadır.

Yoğurt Tüketimi Önemli

Bu mevsimde yine yoğurt tüketimine özen göstermelisiniz. Her gün bir tabak yoğurt yemeniz soğuk algınlığına %25 oranında iyi gelmektedir. Bu da bilimsel çalışmalar ile kanıtlanmıştır. Bütün gün boyunca sürekli sıcak çorba için. Özellikle de tavuk suyu çorbası hem sıvı hem de protein olarak oldukça faydalıdır. Bu arada vitaminleri kesinlikle ilaç niyetine kullanmamalısınız. Vitaminler sizin her zaman ihtiyacınız olan şeylerdir. Ayrıca meyvelerden aldığınız vitaminler daha doğal olduğu için etkileri de bir o kadar doğal olmaktadır. Vitaminleri yine doktorunuz tavsiye etmedikçe hap yolu ile tüketmemelisiniz.

Kaynak : Nutuk.com.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.