1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Gram, Çeyrek, Cumhuriyet Altını kaç tl oldu? Ünlü ekonomistte devaülasyon açıklaması..!
Gram, Çeyrek, Cumhuriyet Altını kaç tl oldu? Ünlü ekonomistte devaülasyon açıklaması..!

Gram, Çeyrek, Cumhuriyet Altını kaç tl oldu? Ünlü ekonomistte devaülasyon açıklaması..!

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer’den kritik devaülasyon açıklaması: ALTIN ve dolar en üst seviyelere çıkacak! Ekonomist alanında sık sık yapmış olduğu yorumlar ile isminden söz ettiren Selçuk Geçer izleyenleri şaşkına çeviren yeni bir video yayımladı.

A+A-

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer’den kritik devaülasyon açıklaması: ALTIN ve dolar en üst seviyelere çıkacak!

Ekonomist alanında sık sık yapmış olduğu yorumlar ile isminden söz ettiren Selçuk Geçer izleyenleri şaşkına çeviren yeni bir video yayımladı. Selçuk Geçer yeni altın fiyatları ve dolar kurunda oluşabilecek olası hareketlenme sonucunda devaülasyon yorumu ile gram altının rekor seviyelere çıkabileceğini söyleyerek herkesin içinde merak konusu uyandırdı.

Sosyal Medya üzerinden paylaşmış olduğu videolarda altın ve dolar hakkında yapmış olduğu yorumlar ile isminden çokça söz ettiren Selçuk Geçer son videosunda söz ettiği rakamlar ile birçok kişinin dikkatini çekmeyi başardı.Altın ne kadar olur, dolar yükselecek mi soruları sıklıkla gündemi meşgul ederken, Selçuk Geçer tüm sorulara yanıt verdi…

Selçuk Geçer’den Şok İddia Altın Yorumu: Gram Altının Fiyatı 800 Lirayı Bulabilir

İşte herkeste merak uyandıran videoda yer alan konuşmalar “Doların yükselişi bundan sonraki süreçte engellenemez. Sadece doların nasıl yükseldiğine bakacağız. Zamanla dolar kademeli olarak yükselecek.”

TL’DE değer kaybı yaşanırsa dolar 14-15 liraya çıkar

“Ben açık ve net söylüyorum. Normal koşulların işlediği sürece dolara olan talep bu şekilde arttığı sürece Türkiye piyasasının ben hiçbir şekilde, kim ne derse desin, piyasada Türk lirasında çok ciddi bir hareket olacak yukarıya doğru olmak zorunda. Türk lirası Aralık'a kadar kim ne derse desin yıl sonunda 10 ile 15 bandında bir dolar göreceğiz. Bunu da görmek zorundayız. Yıl sonunda eğer ki biz 10 ile 15 bandında bir dolar görmezsek emin ol piyasa çok daha derin bir resesyon ve çok ciddi bir ekonomik krize doğru ilerler.”

Gram altını hesaplama yöntemi nasıl yapılır?

“Şu anda altının onsu ne kadar 1815 diyelim ki. 1815/31,1 gram diyoruz. Çünkü bir ons 31,1 grama denk geliyor. Eşittir kaç çıkıyorsa onu da mevcut dolar kuru ile çarpıyoruz. Bugün 6,86 ile çarpıyoruz. Yarın 14 lira olursa 14 lira ile çarpacağız.  Bu da doların ikiye katlaması ile gram altının da ikiye katlaması, bide bunun üzerine ons artışının eklenmesi demek ki bu da bir anda 800-900 liralık bir gram altın fiyatını ortaya çıkarır." diyerek son sözlerini söylemiş oldu. Şok açıklamalarda bulunan Selçuk Geçer çok konuşulacak bir analize imza attı. 

Serbest Piyasa Güncel Altın Fiyatları

GRAM ALTIN

  • ALIŞ: 397,10 TL
  • SATIŞ: 397,21 TL

ÇEYREK ALTIN

  • ALIŞ: 645,90 TL
  • SATIŞ: 654,80 TL

YARIM ALTIN

  • ALIŞ: 1.291,70 TL
  • SATIŞ: 1.308,10 TL

TAM ALTIN

  • ALIŞ: 2.615,97 TL
  • SATIŞ: 2.639,15 TL

ATA ALTIN

  • ALIŞ: 2.618,19 TL
  • SATIŞ: 2.641,40 TL

CUMHURİYET ALTINI

  • ALIŞ: 2.583,50 TL
  • SATIŞ: 2.606,20 TL

Altın (ONS)

  • ALIŞ: 1.797,67 DOLAR
  • SATIŞ: 1.799,51 DOLAR

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum