1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Google'den inanılmaz yenilik..! Google Haritalar uygulamasında artık trafik ışıklarını görebileceksiniz.!
Google'den inanılmaz yenilik..! Google Haritalar uygulamasında artık trafik ışıklarını görebileceksiniz.!

Google'den inanılmaz yenilik..! Google Haritalar uygulamasında artık trafik ışıklarını görebileceksiniz.!

Google’dan inanılmaz güncelleme: Haritalar uygulamasında artık trafik ışıklarını görebilirsiniz! Google Haritalar için Android sürümüne bir yeni özellik daha geliyor. Gelen özellik ile kullanıcılar için hem navigasyon hem de gezi modu için uygun olan trafik ışıklarını gösterecek.

A+A-

Google Haritalar için Android sürümüne bir yeni özellik daha geliyor. Gelen özellik ile kullanıcılar için hem navigasyon hem de gezi modu için uygun olan trafik ışıklarını gösterecek. Daha aktif edilmemiş olan bu özellik, detaylı bir şekilde bilgi vermiyor olsa bile kullanıcılar için önemli olacak avantajları ile yer alıyor.

ABD merkezli olarak yer alan teknoloji devleri Google'ın popüler olarak yer alan uygulamalarından bir tanesi de Haritalar oluyor. Şu an milyonlarca kişinin aktif bir şekilde kullanmaya devam ettiği uygulama; birçok farklı özelliği ile kullanıcılarına rahatlıkları sunuyor. Günümüzde Google Haritalar için sayesinde navigasyon hizmetlerinden yararlanmayı başarabiliyorlar. Akla gelen ve merak edilen noktaların sokak görünümlerine dahi bakılabilecek özellikleri yer alıyor. Şu an ortaya çıkan daha farklı bir detayı ise Google Haritalar için gelen Android sürümü üzerine yeni bir özelliğin daha eklenecek olmasıdır.

Google Haritalar güncelleniyor!

Google için en büyük rakip olan firmalardan bir tanesi Apple, 2019 yılında sunmuş olduğu IOS 13 ile beraber kendilerine ait olan harita uygulamaları üzerinde de değişiklikler yapmıştı. Bu özelliklerin ilk sırasında ise uygulama içerisine trafik ışıkları alternatiflerinin eklenmiş olması yer alıyordu. Bu durum ise sürücüler açısından büyük bir avantaj sunuyor. Artık google de güncelleme getirerek kendi haritası üzerine trafik ışıkları eklemesi yapıyor. Şu an daha aktif bir hale getirilmese de kısa sürede güncelleme geleceği açıklamalar arasında.

Google Haritalar üzerine eklenecek olan trafik ışıkları simgesi hakkında tam bilgiler verilmiyor. Tüm harita üzerine yayılmış bir halde yer almıyor. Kullanımda olduğu anlarda hem gezinti sırasında hem de navigasyon modu sırasında kullanıma uygun olacak. Uygulamaya girdiği an birçok kullanıcı için uygun bir halde olacağı bilinen bir gerçek oluyor.

Google Haritalar için trafik ışıkları için yer alan özellik durumlarının ilerleyen adımlarda biraz daha gelişerek yer alması bekleniyor. Ancak daha güncellemeye girmediği için net bilgi vermek mümkün değil. Geliştirici olan ekibin yapacağı çalışmalar doğrultusunda hangi yeteneklerde olacağı ve kimlere sunulacağı belli olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.